Tsunami Shaklee – Kepentingan Menjaga Kesihatan Keluarga

Selain menjaga makan minum dan pakaian keluarga, mak mak ni ada satu lagi perkara yang sangat dia ambil berat. Bab kesihatan suami dan anak anak. Mak mak ni kalau boleh sentiasa nak pastikan kesihatan suami dan anak anak berada di tahap terbaik. Bila salah seorang ahli keluarga tak sihat, mula la mak mak ni tak senang duduk.

Maka di rumah kecilku ini (eh takde kena mengena) memang selalu standby NUTRIFERON, SR VITA C, VITA C CHEW (untuk si anak) & ZINC COMPLEX ni untuk memastikan tahap imuniti badan suami dan anak sentiasa dalam keadaan paling optimum. Set ini perlu sentiasa ada dirumah umpama first aid kit.

Nutriferon ini adalah dalam bentuk serbuk dan sangat mudah ditelan. Ada sedikit rasa manis, so tak perlu rasa takut nak telan je. Anakku selamba je telan sepeket, siap tanya boleh ambil lebih tak!

photogrid_1468759752931

Ramai yang tak perasan kepentingan Zinc Complex. Ia membantu fungsi kelenjar thymus yang mengeluarkan T-Cell untuk menentang kanser dan menghalang jangkitan penyakit. Ia juga membantu mengekalkan fungsi insulin. Banyak lagi sebenarnya fungsi zinc dalam tubuh badan manusia. Zinc adalah salah satu mineral yang sangat penting untuk mengekalkan fungsi badan.

Sejak ada set first aid kit ini, takde dah saya simpan ubat jenama P lagi. Kalau dulu, mesti nak buat stok berkotak-kotak. Sejak mengamalkan Shaklee, dah bertahun tak beli dah. Lebih baik buat pilihan bijak, yang lebih selamat dan semulajadi.

Shaklee Subang Jaya
Si anak yang sangat sukakan Nutriferon! Yang penting, ianya membantu mencegah dari jangkitan selsema dan batuk

Bila sistem imun keluarga kita kuat, nak pergi bercuti atau majlis mana-mana pun tak risau. Saya dah lama tak risau pasal si anak lagi, nak berendam lama-lama dalam pool ke, nak bermain bergolek kat taman permainan ke.. Sebab saya tau badan dia dilindungi dari dalam 😉

Mak mak ni kan superwoman! Kalau boleh semua kita nak jaga & protect. Kalau ada di kalangan mak mak sekelian yang mahukan sesuatu yang selamat, semulajadi dan terbaik untuk keluarga, jangan segan-segan mesej saya okey!

signature

mamavogue

selfpromo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.