Tempat Riadah Terbaik Untuk Sekeluarga – EnerZ Indoor Extreme Park

EnerZ Indoor Extreme Park and Sports Arena adalah tempat beriadah yang sangat sesuai untuk seisi keluarga.

Baru-baru ni saya dijemput oleh seorang blogger famous ke pelancaran pembukaan semula EnerZ Indoor Extreme Park. Actually EnerZ ni hanya sekangkang kera je dari rumah sebab tu la macam tiada alasan dah nak menolak ajakan itu..haha (bajet superbusy la konon). Ianya terletak betul-betul dipersimpangan antara USJ14 dengan USJ 8, Persiaran Subang Indah. Kalau jalan kaki dari stesen LRT Taipan tu lebih kurang 10minit je.

EnerZ Indoor Extreme Park, berkeluasan 80,000kaki persegi is one of Asia’s Largest Indoor Extreme Park and Sports Arena. Its quite big right? Memang puas la bermain dan beraktiviti kat sini. Selain trampoline, ada berjenis lagi permainan yang boleh kita cuba iaitu Gladiator, Wall Climbing, Dodge Ball, Sky Rope dan ruang permainan untuk anak-anak kecil.

Masa hari pelancaran tu saya pergi bersama bodyguard kecil, memang puas la dia bermain dan melompat! Payah sungguh nak ajak balik!

Harga tiket/pass masuk ada beberapa pakej.

  1. Universal + Return Ticket Special RM39 for 3 hours (return ticket + RM10)- Off Peak / RM46 for 2 hours (return ticket + RM13) – Peak
  2. Family Pass (2 adult + 2 children) RM117 for 3 hours – Off Peak
  3. Family Pass (2 adult + 2 children) RM138 for 2 hours – Peak
  4. 20 Multi Group Pass (20 passes) RM560 for 3 hours – Off Peak / RM680 for 2 hours – Peak
  5. 8 Multi Group Pass (8 passes) RM240 for 3 hours – Off Peak / RM288 for 2 hours – Peak

Saya kongsikan gambar di sekitar majlis pada 25 Ogos 2016 yang lepas..

 

EnerZ Indoor Extreme Park
Pic 1 – (from left to right) Cik Wan Salwani Binti Wan AB Ghani, Director of EnerZ Indoor Extreme Park, Dato’ Wan AB Ghani Bin Wan Yusuf, Director of EnerZ Indoor Extreme Park, Mr Alvin Tey, Managing Director of EnerZ Indoor Extreme Park and Mr Peter Tey, Chief Operating Officer (COO) of EnerZ Indoor Extreme Park, officiating the reopening of EnerZ Indoor Extreme Park – one of Asia’s largest indoor extreme park and sports arena.

 

EnerZ Indoor Extreme Park
Game baru – GLADIATOR

 

Diary Nutrisi Mama
Yours Truly.. Kemain seronok dapat melompat kat sini kann.. Sampai takmo balik!

 

EnerZ Indoor Extreme Park
Suasana ketika majlis pelancaran dari lensa handphone mamavogue

 

Selain sesuai dijadikan tempat riadah sekeluarga, EnerZ juga menawarkan tempat untuk Team Building dan Majlis Sambutan Hari Jadi. Haa.. bestkan? Nak tau best ke tak korang kena pergi dan  cuba segala jenis permainan dalam EnerZ ni dulu. Pastinya berpuas hati lah! Ops! Lupa nak ingatkan sesuatu. Dalam pada korang berseronok-seronok melompat dan melakukan aktiviti, jangan dilupa langkah-langkah keselamatan yang telah ditetapkan oleh pihak EnerZ. Safety first okey.. Dan korang tak perlu bimbang kalau tak reti sebab nanti akan ada coach-coach yang dilatih khas untuk membantu korang melakukan apa-apa aktiviti.

Bila dah penat melompat, dah kehausan, di bahagian luar bangunan EnerZ ni ada tempat untuk chillax tau. So tak perlu keluar pergi jauh-jauh.

Bagi yang dah terpedaya dengan entry ni, dah tak sabar-sabar nak enjoy melompat kat trampoline silalah ke alamat kat bawah ni. Nak beli passs masuk secara online pun boleh!

 

EnerZ Indoor Extreme Park

Lot 791, Persiaran Subang Indah

47500 Subang Jaya

011 1500 0066 ( For Extreme Park & Events)

011 1500 0055 (Badminton Court Bookings)

www.enerz.my

Boleh Waze atau Gmaps je EnerZ Subang Jaya. Kedudukan dia betul-betul sebaris dengan Kilang Mamee dan Showroom Honda. Selamat berjimba!!

signature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge