Tips Mendapatkan Vitamin Shaklee Secara Percuma

Selama berbisnes Shaklee ni kan ada juga suara berkata-kata ke saya yang produk ni harga agak mahal. Tak mampu nak menten beli tiap-tiap bulan. Lagi-lagi suri rumah yang takde pendapatan, hanya bergantung kepada wang yang diberi oleh suami.

Tetapi sebenarnya ada cara yang lebih baik untuk mak mak ni menten sihat dan cantik dengan Shaklee. Ini la peluang yang Shaklee beri pada saya dan semua orang. Peluang untuk mengamalkan vitamin Shaklee, berkongsi dengan semua dan seterusnya menambah pendapatan. Sebagai seorang surirumah, saya ada pendapatan sendiri dan tetapkan sebahagian daripadanya untuk beli suplemen setiap bulan.

Almaklum, kita mak mak ni memang kena sentiasa sihat dan bertenaga supaya kita boleh jaga keluarga. Kalau tak sihat pun, takde la terbaring lemah je. Masih lagi boleh uruskan anak ke sekolah dan suami ke tempat kerja. Masih mampu selesaikan urusan rumahtangga.

Semuanya bermula dengan 1 produk yang kita dah cuba (macam saya bermula dengan GLA Complex) dan kita kongsikan kebahagiaan kita tu dengan semua orang. Kongsikan apa yang kita rasa dan kesan pengambilan vitamin tu dengan semua. Lepas tu insya Allah kita akan berpeluang untuk menambah pendapatan di samping menikmati produk-produk Shaklee lain yang memang ohsem tu!

Shaklee_Subang_Jaya

Sejujurnya saya dah cuba hampir semua suplemen Shaklee tau! Kecuali DTX, Phytocol ST dan Advanced Joint Tablet. Semua pun saya suka dan mendapat hasil yang sangat positif. Kalau di suruh pilih mana satu suplemen yang paling saya suka, memang tak tahu nak pilih yang mana.

Selain suplemen, ada juga set penjagaan kulit muka, set penjagaan rambut, jag penapis air, krim serbaguna Herbal Blend, set Get Clean (sabun pencuci baju, pencuci pinggan, pelembut dan Basic H). Pilih saja yang mana satu pilihan hati.

Rugi sangat jadi Shaklee Independent Distributor kalau tak rebut semua peluang yang diberi dan cuba semua produk. Apa yang pasti semua produk Shaklee adalah selamat, semulajadi dan diyakini keberkesanannya. Pastikan saja korang dapatkan dari pengedar yang bertauliah macam saya 😉

Bekerja Dari Rumah Sambil Dodoikan Anak

Bila perbelanjaan melebihi pendapatan sekarang ni, mampu lagi ke kita nak berjimat-cermat? Tang mana lagi agak-agaknya yang boleh dijimatkan? Ada tak yang boleh berkongsi idea berjimat-cermat?

Perbelanjaan sekolah anak dah tetap, belanja dapur dah tetap, minyak tol untuk ke tempat kerja, bil-bil dan ansuran rumah serta kereta lagi.

Pada pendapat peribadi saya, tambahlah income keluarga. Nak tambah macam mana kalau boss tak naikkan gaji kan? Tambah dengan cara cari income tambahan, bisnes secara online atau bisnes kecil-kecilan. Tapikan korang, kalau buat bisnes pek makanan di rumah pun sekarang ni orang dah online kan supaya mudah customer nak cari.

Yang kreatif dan inovatif boleh la gunakan apa yang ada untuk buat kraf, buat hantaran kahwin, buat ‘diaper cake’ (hispter sangat hadiah baby, tak main la hamper bagai dah zaman ni)

Yang agak-agak kurang modalnya boleh sangat jadi ejen jual produk orang. Tapi kena pastikan produknya bagus, selamat dan tidak memudaratkan pengguna. Buat sedikit research sendiri. Janganlah pula menjual hanya kerana produk tu glamer atau sebab keuntungan semata-mata. Besar tanggungjawab kita untuk memastikan produk yang kita jual bagus dan memberi manafaat kepada pengguna.

Apa yang pasti, income kedua ni memang dah wajib untuk setiap isi rumah. Usah peningkan kepala fikir benda yang tak boleh kita ubah seperti kenaikan harga barang, tapi mula gunakan akal anugerah Allah swt ni untuk fikirkan bagaimana kita boleh tambah income agar dapat menggembirakan keluarga dan lagi baik bantu lebih ramai lagi orang di luar sana.

Bagi yang masih lagi tercari-cari bisnes apa yang boleh dilakukan di rumah tanpa perlu selalu keluar dan simpan stok melambak-lambak, saya ada jawapan yang paling tepat.

Paling best, ianya sangat sesuai bagi surirumah yang ada masalah transport sebab semua order boleh dilakukan hanya dari rumah. Klik-klik di website, pihak syarikat yang tolong urus dan poskan. Mudah ke mudah? Semuanya hanya di hujung jari.

Apa yang saya sangat pasti, produk Shaklee adalah produk yang dijamin selamat kerana ia telah menjalani beratus malah beribu ujian klinikal sebelum sampai ke pengguna. Malah ada landmark study juga.

Dengan Shaklee, tak perlu nak keluarkan modal yang besar pun. Malah saya dengan berbesar hati akan guide dan ajar langkah demi langkah cara untuk menambah pendapatan keluarga seterusnya berjaya dalam Shaklee.

Pengedar_Shaklee_Subang_Jaya

 

Jangan segan silu hubungi saya supaya kita boleh bercerita lebih lanjut bagaimana nak bekerja dari rumah sambil jaga anak dan keluarga.