Revealing The Art of Modern Date – by Lunch Actually

Khamis lepas saya berpeluang join satu event di Talent Lounge. Ianya adalah satu event yang sangat menarik dan unik. Kenapa saya cakap macam tu? Sebab ianya adalah satu program ‘matchmaking’ yang dilancarkan oleh Lunch Actually, Asia’s Premier Lunch Dating Company.

Revealing The Art Of “Modern Date”
A Matchmaking Masterclass by Lunch Actually

Ok, first of all why ‘lunch actually?’ Ms. Violet Lim, Co-Founder dan CEO Lunch Actually memilih waktu makan tengahari sebagai temujanji pertama setiap pasangan. Waktu makan tengahari ni biasanya mereka yang bekerjaya akan ada ruang waktu untuk berkenalan dalam keadaan yang lebih selesa dan tenang.

Ms. Violet juga berkongsi tentang ‘myth’ sepanjang sesi dating berlangsung. Antaranya yang menarik minat saya adalah wanita mengharapkan lelaki untuk berbelanja ketika keluar kali pertama. In my own opinion, i rather go dutch or split the bill! Hahahaa..

And then there are 7 golden rules in matchmaking. Yang pertama dah tentulah MINTA KEBENARAN dari orang yang mahu kita jodohkan. Ianya penting untuk pastikan mereka bersedia dan bekerjasama.

Yang kedua, JANGAN TERLALU MEMAKSA. Mungkin pada pandangan kita, orang yang kita nak jodohkan tu nampak sangat sepadan. Tetapi hanya tuan punya badan yang benar-benar faham apa yang dia mahukan.

Yang lain-lain..opss! Kena la jadi ‘cupid’ dulu baru boleh tahu.. saya dapat certificate tau sebab attend matchmaking masterclass ni. So i am now an honorary cupid! 😍😍

Event ni santai-santai je sebenarnya. Banyak interaksi dan sesi soal jawab dari Ms. Violet dan juga para media. Jadi, kami lebih faham isu dan perkara penting yang perlu dititikberatkan bila nak tolong seseorang mencari jodoh.

Jika uolls ada kenal sesiapa yang masih single dan bersedia nak memulakan hubungan, boleh sangat kalau nak recommend mereka ke Lunch Actually. Atau kalau uolls sendiri nak cuba nasib, jangan segan silu untuk hubungi mereka. Boleh juga layari website mereka di www.lunchactually.com.

mamavogue

Teknologi Terkini Kuruskan Badan Tanpa Perlu Pembedahan

Baru-baru ni saya dengan rela hati nak join pelancaran Zimmer Z Lipo & Z WavePRO di Talent Lounge Damansara Perdana. Majlis ni sempena memperkenalkan generasi kedua Cryo-Lipolysis iaitu teknik terbaru mendapatkan bentuk badan idaman tanpa perlu menjalani sebarang pembedahan dan menjanjikan kesan yang lebih cepat.

Majlis dimulakan dengan ucapan dari Miss Jess Kong (General Manager Med III Division – Neoasia) dan seterusnya pelancaran dari Medical Director of Elite Laser Clinic yang berasal dari Madrid, Dr. Pablo Naranjo. Beliau menjelaskan dengan terperinci bagaimana Zimmer Z Lipo & Z WavePRO bertindak dan membantu membuang lemak dengan berkesan tanpa sebarang rasa sakit.

Mengikut kajian yang telah dijalankan oleh Dr. Micheal Ingargiola iaitu seorang pakar bedah plastik, rawatan ini telah menjana purata sebanyak 20% daripada pengurangan lapisan lemak selepas beberapa bulan. Dengan gabungan kedua-duanya, kesan penurunan berat badan akan lebih cepat, efektif dan tahan lama.

Saya sertakan gambar-gambar di sekitar majlis pelancaran Zimmer Z Lipo & Z WavePRO. Siap ada pelukis karikatur dan penulis tulisan kaligrafi tau.

Miss Jess Kong

The Experts
Zimmer Z Lipo & Z WavePRO Shockwave Therapy
Kaligrafi dan karikatur

Kelebihan Z LIPO & Z WAVEPRO

  • Generasi kedua Cryo-Lipolysis oleh Zimmer Z Lipo & Z WavePRO
  • Kejuruteraan Jerman
  • Diluluskan US FDA dengan kombinasi shockwave
  • Lebih dari sekadar membuang lemak! (merawat selulit dan kulit menggeleber)
  • Tiada kesan sampingan yang melampau
  • Tidak menyakitkan
  • Hanya sedikit rasa tidak selesa ketika rawatan
  • Keputusan yang ketara
  • Tempoh masa rawatan hanya 60minit
  • Bayaran minimum sebanyak RM1,500 ke RM1,800 bergantung kepada bahagian yang mahu dirawat

Kalau ada yang berminat nak dapatkan rawatan ni, boleh lah berkunjung ke klinik-klinik yang saya nyatakan di bawah :

  1. TDOX Clinic – 51B, Jalan SS21/37, Uptown 37, 47400 Petaling Jaya, Selangor (03-7733 7768)
  2. Esadsa House – Lot 51, 7th Floor Signature Office, The Boulevard Mid Valley City, Lingkaran Syed Putra, 59200 Kuala Lumpur (03-2287 8569)
  3. Ageless Medispa & Clinic – 257, Jalan Maarof, Bangsar Park, 59000 Kuala Lumpur (03-2095 0458)
  4. RE Plastic Surgery Clinic – A4-UG1-03 Solaris Dutamas, Jalan Dutamas 1, 50480 Kuala Lumpur (03-6207 9004)
  5. The Life Clinic – Lot 6-2A Jalan Batai, Damansara Heights, 50490 Kuala Lumpur (03-2856 9292)

Ada juga rakan blogger yang dah mencuba rawatan ini, kalau nak tahu lebih lanjut boleh la tengok link INI. Mereka diberi penerangan yang jelas sebelum melakukan rawatan ini. Seronok kan?

Untuk maklumat lanjut, boleh hubungi laman web ini http://zimmer-aesthetics.com.my

Filem Upin dan Ipin Jeng Jeng Jeng Santai Tetapi Bermesej

Pada hari Rabu 23 November 2016 yang lepas, saya mendapat jemputan untuk menyaksikan sneak peek filem Upin dan Ipin Jeng Jeng Jeng di GSC IOI City Mall Putrajaya. Yang menjadikan ianya lebih istimewa, jemputan dari Denaihati Network ini turut hadir bersama adalah Menteri Petanian dan Industri Asas Tani Dato’ Sri Ahmad Shabery bin Cheek, Tuan Haji Burhanuddin (Pengarah Urusan Les Copaque) dan warga kerja Les Copaque Production sendiri.

Saya datang bersama peminat Upin Ipin nombor satu iaitu anak saya yang berusia 6 tahun. Bagi saya, jalan ceritanya ringkas dan santai serta mudah difahami oleh seorang kanak-kanak. Walaupun santai, ianya mempunyai mesej dan pengajaran yang boleh diambil iktibar. Part paling best, setiap kali kemunculan Upin dan Ipin, mereka akan sebut ‘Jeng Jeng Jeng’.. maka bersahutan juga la suara anak anak yang teruja turut sama sebut ‘Jeng Jeng Jeng’.

Saksikan di pawagam berdekatan anda semua bermula 24 November 2016
Saksikan di pawagam berdekatan anda semua bermula 24 November 2016

Kisahnya bermula dengan seorang anak yatim bernama Aqish yang tinggal di Rumah Kasih Darul Makmur bersama beberapa anak-anak yatim yang lain. Rumah anak yatim ini diusahakan oleh Haji Makmur sendiri dan setelah dia meninggal dunia, dia menyerahkan amanah itu kepada anak perempuannya yang bernama Noreen. Noreen pula, seorang gadis yang mempunyai cita-citanya sendiri.

Yang lain tu, korang saksikan lah sendiri bagaimana Noreen tergamak meninggalkan rumah anak yatim amanah arwah ayahnya di saat mereka mengalami masalah kewangan dan bagaimana kemunculan Upin dan Ipin menyelamatkan konsert charity yang telah dirancang untuk mendapatkan dana untuk rumah anak yatim serta membayar wang pinjaman Zaman. Eh? Siapa pula Zaman ni kan? Jeng Jeng Jeng!!

Sempena musim cuti sekolah ni memang berbaloi-baloi bawa anak-anak ke pawagam untuk menyaksikan Upin Ipin Jeng Jang Jeng ni tau! Lebih-lebih lagi kalau anak-anak memang meminati budak kembar botak yang bijak ni. Pasti mereka teruja bila nampak kemunculan Upin dan Ipin setiap kali Aqish bersedih atau memanggil mereka. Jangan lupa saksikan bersama keluarga!

Budak yang sangat teruja dengan Upin Ipin!
Budak yang sangat teruja dengan Upin Ipin!

 

With my gorgeous blogger friend
With my gorgeous blogger friend

 

With Hajah Ainon a.k.a Opah yang sangat sporting
With Hajah Ainon a.k.a Opah yang sangat sporting

 

signature