Perbezaan Shaklee Dengan MLM Haram Jadah

Pejam celik rupanya sudah 4 tahun saya berbisnes Shaklee. Tak sangka sebenarnya saya yang susah nak konsisten dengan sesuatu perkara mampu bertahan selama ini dan insya Allah selama-lamanya dengan Shaklee sebab Shaklee adalah bisnes yang boleh diwariskan kepada anak cucu.

berkerja-dari-rumah

Antara sebab utama saya pilih Shaklee sebagai bisnes pilihan hati ialah kerana ianya sangat mesra keluarga. Anak-anak boleh dibawa bersama dalam kelas-kelas yang diadakan samada kelas dari upline mahupun kelas anjuran Shaklee. Memang niat semasa berhenti kerja satu ketika dulu untuk menjada dan bersama anak, takkan la sebab bisnes je saya nak tinggalkan anak pula kan. Malah, anak adalah sumber kekuatan saya untuk berbisnes.

Satu lagi sebabnya, saya join Shaklee dengan hanya RM65 sebagai yuran keahlian seumur hidup. Itu sahaja. Tiada paksaan untuk membeli stok. Tiada modal ribuan ringgit sehingga perlu membuat pinjaman bank. Dan tiada arahan dari upline untuk mencari ahli baru dengan segera atau head hunting.

Sebab ketiga, saya tak perlu risau pasal stok, tak perlu simpan stok. Kebetulan rumah saya juga berhampiran dengan Home Office Shaklee, maka mudah sangat nak pergi beli stok bila ada customer order. Kalau tak berkesemapatan nak ke Home Office, atau bagi yang takde kenderaan pun masih boleh beli stok hanya dengan melayari website shaklee2u.com.

Setelah 4 tahun dalam Shaklee ni, target saya sekarang ini adalah nak bantu lebih ramai suri rumah mencari wang saku dan menambah pendapatan tanpa perlu tinggalkan anak-anak di rumah. Saya juga nak didik lebih ramai orang tentang kepentingan menjaga kesihatan dan mengamalkan pemakanan yang lebih sihat seawal usia muda. Jangan nanti dan berusia dan berpenyakit baru sibuk nak cari penawarnya.

Shaklee sebenarnya bukan sahaja memberi peluang kepada kita menambah pendapatan dan kehidupan yang lebih sihat tetapi andainya kita mendaftar dengan kumpulan yang betul, kita akan dapat lebih dari itu. Siapa antara pembaca yang suka travel/melancong/bercuti? Tipu sangat kalau ada yang kata ‘saya tak suka bercuti ke luar negara, lebih baik duduk diam-diam dalam rumah je’

travel-dengan-shaklee

Sebenarnya dengan Shaklee, peluang untuk travel adalah sangat banyak. Kita boleh buat pilihan samada nak bercuti setaraf 5-6 bintang bersama Shaklee ataupun trip persendirian bersama ahli keluarga dengan belanja hasil dari bonus Shaklee tentunya. Bercuti bersama Shaklee memang idaman dengan SID (Shaklee Independent Distributor) sebab kosnya ditanggung sepenuhnya oleh Shaklee dan dapat banyak hadiah, kejutan serta duit belanja makan!

Insya Allah saya sendiri sedang berjuang mendapatkan tempat dalam trip eksklusif Shaklee ke luar negara ini. Yang penting, bukan seorang diri tapi bersama suami dan anak sekali.

signature

One thought on “Perbezaan Shaklee Dengan MLM Haram Jadah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge