Kawal Tekanan Darah Tinggi Sebelum Ia Memudaratkan

Tekanan darah tinggi atau hipertensi ni dulu-dulu selalu dengar warga emas je yang kena. Itupun jarang-jarang sangat. Tapi zaman sekarang yang melambak makanan jenis hispter ni awal 30an pun ada yang dah kena darah tinggi. Di sekeliling saya sendiri, ada kawan-kawan yang dah mula kena makan ubat secara berjadual.

Punca Tekanan Darah Tinggi

  • Kurang Bersenam – kurang aktiviti riadah dan bersenam disebabkan kesibukan bekerja dan bersosial
  • Pemakanan Tidak Seimbang – banyak mengambil makanan tinggi garam dan gula dan juga makanan segera
  • Stress – samada tekanan di tempat kerja, masalah kewangan dan juga tekanan dalam kehidupan (berusaha keras mengikuti apa saja yang trending zaman ini)
  • Kurang minum air masak atau air kosong

Bagaimana Vivix Membantu

Vivix  adalah gabungan lobak ungu, Japanese Knotweed dan Elderberry dengan Anggur Muscadine menjadikan Vivix sumber antioksidan yang tinggi dan kuat.

Resveratrol adalah satu kompaun yang terkandung di dalam buah beri yang bertindak seperti antioksidan. Resveratrol dihasilkan oleh tumbuhan sebagai perlindungan apabila ia diserang oleh patogen seperti bakteria atau fungus. Ia terdapat pada kulit buah anggur, blueberries, mulberries, raspberries lingonberry dan senna.

Resveratrol membantu menurunkan tekanan darah tinggi dengan menghasilkan lebih Nitrik Oksida (membantu mengembangkan salur darah supaya perjalanan darah membawa oksigen kepada organ-organ penting lebih lancar). Ia juga membantu ‘membersihkan’ salur darah dari plak yang terbentuk di dinding arteri. Sifat resveratrol yang tinggi antioksidan dan juga anti keradangan ini juga membantu melindungi sel-sel otak dari kerosakan akibat radikal bebas.

Saya kongsikan beberapa testimoni mereka yang mengambil Vivix Shaklee sebagai ikhtiar untuk rasa lebih sihat dan cergas.

Testimoni 1

..

Testimoni 2

..

Testimoni 3

..

Testimoni 4

..

Vivix juga amat mudah diambil terutama buat mak ayah kita yang mungkin tidak mampu nak telan pelbagai jenis pil. Ye la..kan dah ada ubat doktor lagi. Jadi dengan Vivix lebih mudah untuk mak ayah kita, cuma sesudu setiap hari. Rawatan dan temujanji doktor jangan diabaikan pula ye.

Hubungi saya jika uolls mahukan lebih maklumat pasal Vivix ni. Mudah je, hanya dengan satu klik di icon Whatsapp di bawah.

Rujukan : healthline.com

mamavogue

One thought on “Kawal Tekanan Darah Tinggi Sebelum Ia Memudaratkan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.