Omegaguard Minyak Ikan Pilihan Sekeluarga

My only boy, Azizul Hakim memang peminat No.1 minyak ikan tulen ni. Dia boleh kunyah je Omegaguard ni macam gula-gula. Tetapi lepas tu kena gosok gigi sebab mulut berbau..hahaa

omegaguard-shaklee

Kalau dulu, ada banyak benda yang anak saya tak boleh nak buat. Bukan dia tak mampu atau tak mahu, tetapi kesihatan tak mengizinkan. Kesian bila tengok dia terbatuk-batuk dan bernafas laju bila bermain aktif skit. Nama pun budak lelaki, mana la boleh nak duduk diam-diam kan..

Tapi sekarang, Alhamdulillah dia boleh bermain dan explore dunia kanak-kanak tanpa batasan! Dia boleh bermain, beraktiviti, berenang dengan sesuka hati ๐Ÿ˜‰ bila dijangkiti batuk selsema pun sangat cepat sembuh dan tak melarat sehingga ke satu atau dua minggu macam dulu-dulu.

2 tahun mengamalkan Omegaguard dengan konsisten, Azizul Hakim nampak lebih fokus dalam kelas. Dia memang sangat cekap dengan nombor tapi membaca dan menghafal pun takde masalah.

Semput atau asthma memang musuh paling ketat anak-anak kecil. Ia menghalang keupayaan dan kebebasan anak-anak bermain dan beraktiviti dengan gembira. Saya masih ingat ketika di sekolah rendah, akan ada seorang dua rakan sekelas yang diberi excuse dari menyertai kelas pendidikan jasmani atas sebab semput. Kasihan melihat mereka yang terpaksa menghadkan aktiviti berbentuk fizikal atas sebab kesihatan.

minyak-ikan-omega3

Dunia kanak-kanak adalah dunia yang perlu diterokai supaya mereka belajar melalui pengalaman sendiri. Jangan bataskan dunia kanak-kanak mereka disebabkan semput. Let them be free and explore their world happily ๐Ÿ˜

signature

 

Tips Turunkan Paras Kolesterol Dengan Pantas

Tips mudah turunkan paras kolesterol dengan pantas dengan hanya 2 produk Shaklee

Dalam Shaklee memang ada banyak produk yang apabila digabungkan akan memberi kesan yang lebih optimum dan terbaik. Saya nak kenalkan salah satu daripadanya di sini, iaitu Omegaguard dan Garlic Complex. Ia memberikan kesan yang lebih ketara menstabilkan tekanan darah tinggi dan menurunkan paras kolesterol.

Set kesihatan jantung

Omegaguard adalah minyak ikan tulen yang di ekstrak dari ikan laut air sejuk di perairan negara Jepun. Ianya telah melalui proses saringan ssebanyak 3 kali bagi memastikan tiada sebarang logam yang tertinggal di dalamnya.

Antara kelebihan Omegaguard ialah

  • Membantu menyingkirkan kolesterol dalam salir darah, menstabilkan tekanan darah tinggi, mencegah salur darah tersumbat
  • Membantu mengekalkan fungsi otak, mengelakkan Alzheimer
  • Bagus di ambil oleh ibu mengandung kerana ia membantu perkembangan otak bayi dalam kandungan
  • EPA yang terdapat didalamnya membantu meningkatkan sistem imun badan dan mengurangkan keradangan
  • Omega 3 yang terdapat didalamnya sangat baik digabungkan dengan Omega 6 untuk menseimbangkan hormon dan mengurangkan simptom menopaus

Garlic Complex pula telah diperakui khasiatnya sebagai antibiotik semulajadi. Apabila digabungkan kedua-dua ini kesannya

  • Mengurangkan alergi untuk pesakit sinus dan asthma
  • Antibiotik semulajadi untuk elakkan kulat, yis, candida, virus
  • Mengurangkan keradangan dan mempercepatkan penyembuhan luka untuk penyakit kulit seperti eczema dan psoriasis
  • Memelihara fungsi paru-paru dan mengurangkan serangan lelah dan bronkitis

Set ini juga memelihara kesihatan jantung dan mengurangkan risiko strok. Memang ramai antara customer saya yang amalkan set ini ialah dari golongan mak mak dan ayah kita. Mereka ni masih suka nak menikmati makanan lazat terutama ketika hari raya dan kenduri kendara.

Tetapi, harus diingatkan bahawa pengambilan set ini mesti diberitahu kepada doktor yang merawat. Kerana biasanya mak ayah kita dibekalkan doktor dengan ubat-ubatan kan. Jadi kita perlu pastikan cara pengambilan ia serasi dengan pengambilan ubatan.

Selain untuk pesakit kencing manis dan darah tinggi, set ini sebenarnya sangat sesuai diamalkan oleh sesiapa sahaja. Tak perlu tunggu sakit, tapi kekalkan kesihatan badan kita dengan baik.

Hubungi saya untuk order dan konsultasi sepenuhnya ya.

signature

mamavogue

selfpromo

Tsunami Shaklee – Tingkatkan Metabolisma dan Lenyapkan Rasa Lesu

Cinch Tea Mix dan Omegaguard membantu memberikan tenaga dan meningkatkan metabolisma badan. Gandingan kedua-duanya juga membantu menurunkan berat badan.

Dalam banyak-banyak produk Shaklee, ada beberapa yang sangat sesuai digandingkan berdua dan memberikan kesan yang optimum. Pasangan produk ini biasanya dinamakan Dazzling Duo. Antaranya Cinch Tea dan Performance Drinks, Alfafa dan Lecithin, Omegaguard dan Garlic dan beberapa produk lagi.ย Kali ini saya cuma nak ceritakan tentang kebaikan Cinch Tea Mix dan kelebihannya bila digabungkan bersama Omegaguard.

Teh Kurus Shaklee
Dazzling Duo yang sangat mantap!

Satu ketika dulu, ketika masih bekerja saya selalu mengalami rasa letih dan lesu yang melampau. Apabila pulang dari kerja, kadang-kadang saya tak mampu untuk melakukan tugasan di rumah dan memasak untuk makan malam. Rasa letih ini ditambah lagi apabila si anak yang akan menuntut haknya sepanjang malam. Maka tidur malam juga menjadi terganggu dan menyebabkan prestasi harian saya menurun.

Disebabkan tak mahu berterusan menghadapi perkara yang sama setiap hari maka saya cuba amalkan Cinch Tea Mix ini. First time rasa, sedap sangat walaupun tidak ditambah gula, madu atau apa-apa perisa tambahan. Cinch Tea Mix ini sebenarnya terdiri dari 3 jenis teh iaitu Green Tea, White Tea dan Rooibos Red Tea.

  1. Green Tea – mempunyai antioksida yang sangat tinggi dan bertindak sebagai energy booster. Ia juga membantu membakar kalori sehingga 4 kali ganda.
  2. White Tea – mampu membakar lemak berlebihan dan menghalang penghasilan lemak tidak perlu. Ia juga membantu meningkatkan metabolisma
  3. Rooibos Red Tea – membantu melarutkan lemak dan juga meningkatkan metabolisma, Ia juga bertindak sebagai ejen detoks.
  4. Taurina – membantu menggalakkan metabolisma dan menghasilkan otot yang bersih tanpa lemak berlebihan

Cinch Tea Mix sangat sesuai diamalkan oleh mereka yang mempunyai masalah penghadaman dan mengalami keletihan melampau. Ia juga amat digalakkan diambil oleh mereka yang ingin menurunkan berat badan.

Omegaguard adalah minyak ikan tulen yang diekstrak dari ikan laut air sejuk di perairan Jepun. Ia mempunyai rangkaian spektrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 termasuklah EPA, DHA, ALA dan HDA. Omegaguard membantu menyingkirkan lemak dalam salur darah dan menstabilkan tekanan darah. Ia juga memelihara fungsi jantung dan meningkatkan keupayaan otak.

Gabungan kedua-dua produk ini mampu memberikan kesan terbaik dan optimum. Pengambilan secara konsisten setiap hari akan membuatkan anda berasa lebih cergas, lebih bertenaga dan lebih ceria. Mood happy akan menguasai sebab segala tugas dapat diselesaikan dengan baik, tak kira lah di pejabat atau di rumah. Yang paling menggembirakan, saiz pinggang juga akan mengecil!

Nak cuba dan merasai sendiri kesan terbaik dari set ini? Hubungi saya untuk konsultasi penuh dan cara pengambilan yang betul. Saya akan guide anda sehingga mendapat result yang diidamkan.

signature

mamavogue

Shaklee Subang Jaya