Atasi Resdung Supaya Tidak Melarat Dan Membahayakan Kesihatan

Resdung sebenarnya tidak boleh dipandang remeh je tau. Ianya boleh membahayakan kesihatan dan membawa kepada kematian sekiranya tidak dirawat. Saya kenal beberapa orang rakan yang menderita resdung dan sangat alah kepada sebarang perubahan persekitaran mereka.

Di Malaysia dianggarkan 60 hingga 65% penduduk mengalami penyakit resdung namun kurang 50% yang mendapatkawan rawatan. Mereka yang menderita resdung ni biasanya alah dengan habuk dan debu, makanan laut, perubahan cuaca dan juga hama. Penyakit resdung juga dikenali ‘sinusitis’.

Antara tanda-tanda atau simptom resdung ialah

  • Sentiasa berkahak atau berlendir dari hidung dan tekak
  • Mudah bersin, gatal-gatal hidung dan muka
  • Sering sakit kepala terutama di bahagian dahi dan pipi
  • Sakit tekak yang berpanjangan
  • Gatal-gatal apabila makan makanan laut
  • Mata rasa gatal dan berair
  • Selsema dan hidung tersumbat yang berpanjangan

Selain mendapatkan rawatan di klinik atau hospital, uolls boleh juga mendapatkan suplemen Shaklee bagi mengawal dan mengurangkan gejala resdung ni. Dalam banyak-banyak produk Shaklee, ada 5 produk utama yang boleh membantu mengurangkan alahan resdung dan meningkatkan sistem imun untuk melawan virus yang menyebabkan resdung.

SET RESDUNG SHAKLEE

Omegaguard – Eicosanoids yang terbina daripada Omega 3 adalah super hormon yang mempunyai fungsi anti-radang. Pengambilan Omegaguard yang kaya dengan Omega 3, EPA dan DHA yang cukup setiap hari mampu mengurangkan keradangan dan mengelakkan dari keadaan yang lebih kronik

Alfalfa – Ia mempunyai kelebihan dalam mengurangkan keradangan akibat resdung. Ia juga kaya dengan sumber klorofil dan bersifat alkali. Alfalfa juga membantu menyingkirkan toksin dalam badan

B Complex – B Complex Shaklee mempunyai rangkaian Vitamin B yang lengkap. Vitamin B12 yang terdapat didalamnya membantu mengurangkan kesan alahan dan bekerjasama dengan B6 serta asid folik (B9)  memelihara sistem saraf tubuh badan.

SR Vita C – Vitamin C bertindak sebagai anti-histamin dan menstabilkan pengeluarannya dalam tubuh badan. Ia juga membantu meningkatkan sistem imun bagi melawan virus dalam badan.

Vivix – Minuman botanikal Shaklee yang kaya dengan kandungan antioksidan. Ia membantu memelihara kesihatan tubuh badan secara menyeluruh kerana ia bertindak terus ke tahap sel. Ia membantu melindungi sel-sel dari serangan radikal bebas.

 

Testimoni pengguna Set Resdung Shaklee

[KERANA TAKUT HILANG HIDUNG SAYA IKHTIAR DENGAN SET RESDUNG SHAKLEE]
.

“Nama saya Nurhafizah Zamri .saya berumur 29 tahun dan sebagai surirumah sepenuh masa ..saya mengunakan Shaklee sejak 2 tahun yang lepas akibat kulit kusam selepas bersalin dan resdung yang agak menganggu setiap pagi hari2 saya sejak dari sekolah lagi.

Setiap pagi akan kedengaran disetiap ruang rumah kelas ataupon tempat kerja saya bersin setiap pagi ..arhhhh malunya ..tidak boleh dibayangkan.

Bukan itu sahaja resdung yang saya alami juga mengakibatkan saya alah pada habuk dan makanan. Bukan pada makanan laut seperti sotong udang dan ketam sahaja malah pada semua makanan seperti ayam dan ikan yang tidak fresh juga akan menyebabkan saya mengalami kegatalan pada hidung dan mata. Yang lagi teruk mata saya akan membengkak, berair dan gatal kemerahan dengan teruknya.

Boleh bayangkan tak saya juga tidak boleh membeli ayam di Tesco kerana ayam-ayam disana sudah tidak segar lagi. Pasar malam adalah hanya tempat saya membeli makanan basah .

Oleh kerana takutkan kehilangan hidung yang sering diperkataan saya mula cuba mencari penawar untuk permasalahan saya.

Untuk permulaan saya hanya mengamalkan vitamin C sahaja dah sebulan kemudian baru lah menambah Alfalfa sebagai 1 set resdung.

Saya konsisten makan dalam sebulan dan telah menunjukan tidak balas bahawa saya tidak lagi bersin diwaktu pagi dan mengalami kegatalan pada mata dan hidung saya.

Saya juga boleh makan makanan laut tanpa berpantang lagi seperti selalu. Alhamdulillah ..akhirnya saya keluar dari masalah saya yang menghantui saya bertahun-tahun lamanya sejak dari sekolah lagi .

Terima kasih Allah..

Pada mereka yang mengalami masalah seperti saya anda boleh mencuba Set Resdung Shaklee ini kerana ia sangat berkesan. Saya yakin ia juga berkesan pada anda.”


Testimoni Bergambar Set Redung Shaklee

Jika uolls berminat untuk mendapatkan SET RESDUNG SHAKLEE ini, teruskan klik BELI  dan tunggu sahaja set ini sampai ke depan pintu rumah. Saya juga boleh dihubungi di talian 018-2835 816 untuk konsultasi sepenuhnya mengenai produk Shaklee.

mamavogue

 

 

Omegaguard Minyak Ikan Pilihan Sekeluarga

My only boy, Azizul Hakim memang peminat No.1 minyak ikan tulen ni. Dia boleh kunyah je Omegaguard ni macam gula-gula. Tetapi lepas tu kena gosok gigi sebab mulut berbau..hahaa

omegaguard-shaklee

Kalau dulu, ada banyak benda yang anak saya tak boleh nak buat. Bukan dia tak mampu atau tak mahu, tetapi kesihatan tak mengizinkan. Kesian bila tengok dia terbatuk-batuk dan bernafas laju bila bermain aktif skit. Nama pun budak lelaki, mana la boleh nak duduk diam-diam kan..

Tapi sekarang, Alhamdulillah dia boleh bermain dan explore dunia kanak-kanak tanpa batasan! Dia boleh bermain, beraktiviti, berenang dengan sesuka hati 😉 bila dijangkiti batuk selsema pun sangat cepat sembuh dan tak melarat sehingga ke satu atau dua minggu macam dulu-dulu.

2 tahun mengamalkan Omegaguard dengan konsisten, Azizul Hakim nampak lebih fokus dalam kelas. Dia memang sangat cekap dengan nombor tapi membaca dan menghafal pun takde masalah.

Semput atau asthma memang musuh paling ketat anak-anak kecil. Ia menghalang keupayaan dan kebebasan anak-anak bermain dan beraktiviti dengan gembira. Saya masih ingat ketika di sekolah rendah, akan ada seorang dua rakan sekelas yang diberi excuse dari menyertai kelas pendidikan jasmani atas sebab semput. Kasihan melihat mereka yang terpaksa menghadkan aktiviti berbentuk fizikal atas sebab kesihatan.

minyak-ikan-omega3

Dunia kanak-kanak adalah dunia yang perlu diterokai supaya mereka belajar melalui pengalaman sendiri. Jangan bataskan dunia kanak-kanak mereka disebabkan semput. Let them be free and explore their world happily 😍

signature

 

Tips Turunkan Paras Kolesterol Dengan Pantas

Tips mudah turunkan paras kolesterol dengan pantas dengan hanya 2 produk Shaklee

Dalam Shaklee memang ada banyak produk yang apabila digabungkan akan memberi kesan yang lebih optimum dan terbaik. Saya nak kenalkan salah satu daripadanya di sini, iaitu Omegaguard dan Garlic Complex. Ia memberikan kesan yang lebih ketara menstabilkan tekanan darah tinggi dan menurunkan paras kolesterol.

Set kesihatan jantung

Omegaguard adalah minyak ikan tulen yang di ekstrak dari ikan laut air sejuk di perairan negara Jepun. Ianya telah melalui proses saringan ssebanyak 3 kali bagi memastikan tiada sebarang logam yang tertinggal di dalamnya.

Antara kelebihan Omegaguard ialah

  • Membantu menyingkirkan kolesterol dalam salir darah, menstabilkan tekanan darah tinggi, mencegah salur darah tersumbat
  • Membantu mengekalkan fungsi otak, mengelakkan Alzheimer
  • Bagus di ambil oleh ibu mengandung kerana ia membantu perkembangan otak bayi dalam kandungan
  • EPA yang terdapat didalamnya membantu meningkatkan sistem imun badan dan mengurangkan keradangan
  • Omega 3 yang terdapat didalamnya sangat baik digabungkan dengan Omega 6 untuk menseimbangkan hormon dan mengurangkan simptom menopaus

Garlic Complex pula telah diperakui khasiatnya sebagai antibiotik semulajadi. Apabila digabungkan kedua-dua ini kesannya

  • Mengurangkan alergi untuk pesakit sinus dan asthma
  • Antibiotik semulajadi untuk elakkan kulat, yis, candida, virus
  • Mengurangkan keradangan dan mempercepatkan penyembuhan luka untuk penyakit kulit seperti eczema dan psoriasis
  • Memelihara fungsi paru-paru dan mengurangkan serangan lelah dan bronkitis

Set ini juga memelihara kesihatan jantung dan mengurangkan risiko strok. Memang ramai antara customer saya yang amalkan set ini ialah dari golongan mak mak dan ayah kita. Mereka ni masih suka nak menikmati makanan lazat terutama ketika hari raya dan kenduri kendara.

Tetapi, harus diingatkan bahawa pengambilan set ini mesti diberitahu kepada doktor yang merawat. Kerana biasanya mak ayah kita dibekalkan doktor dengan ubat-ubatan kan. Jadi kita perlu pastikan cara pengambilan ia serasi dengan pengambilan ubatan.

Selain untuk pesakit kencing manis dan darah tinggi, set ini sebenarnya sangat sesuai diamalkan oleh sesiapa sahaja. Tak perlu tunggu sakit, tapi kekalkan kesihatan badan kita dengan baik.

Hubungi saya untuk order dan konsultasi sepenuhnya ya.

signature

mamavogue

selfpromo

Tsunami Shaklee – Tingkatkan Metabolisma dan Lenyapkan Rasa Lesu

Cinch Tea Mix dan Omegaguard membantu memberikan tenaga dan meningkatkan metabolisma badan. Gandingan kedua-duanya juga membantu menurunkan berat badan.

Dalam banyak-banyak produk Shaklee, ada beberapa yang sangat sesuai digandingkan berdua dan memberikan kesan yang optimum. Pasangan produk ini biasanya dinamakan Dazzling Duo. Antaranya Cinch Tea dan Performance Drinks, Alfafa dan Lecithin, Omegaguard dan Garlic dan beberapa produk lagi. Kali ini saya cuma nak ceritakan tentang kebaikan Cinch Tea Mix dan kelebihannya bila digabungkan bersama Omegaguard.

Teh Kurus Shaklee
Dazzling Duo yang sangat mantap!

Satu ketika dulu, ketika masih bekerja saya selalu mengalami rasa letih dan lesu yang melampau. Apabila pulang dari kerja, kadang-kadang saya tak mampu untuk melakukan tugasan di rumah dan memasak untuk makan malam. Rasa letih ini ditambah lagi apabila si anak yang akan menuntut haknya sepanjang malam. Maka tidur malam juga menjadi terganggu dan menyebabkan prestasi harian saya menurun.

Disebabkan tak mahu berterusan menghadapi perkara yang sama setiap hari maka saya cuba amalkan Cinch Tea Mix ini. First time rasa, sedap sangat walaupun tidak ditambah gula, madu atau apa-apa perisa tambahan. Cinch Tea Mix ini sebenarnya terdiri dari 3 jenis teh iaitu Green Tea, White Tea dan Rooibos Red Tea.

  1. Green Tea – mempunyai antioksida yang sangat tinggi dan bertindak sebagai energy booster. Ia juga membantu membakar kalori sehingga 4 kali ganda.
  2. White Tea – mampu membakar lemak berlebihan dan menghalang penghasilan lemak tidak perlu. Ia juga membantu meningkatkan metabolisma
  3. Rooibos Red Tea – membantu melarutkan lemak dan juga meningkatkan metabolisma, Ia juga bertindak sebagai ejen detoks.
  4. Taurina – membantu menggalakkan metabolisma dan menghasilkan otot yang bersih tanpa lemak berlebihan

Cinch Tea Mix sangat sesuai diamalkan oleh mereka yang mempunyai masalah penghadaman dan mengalami keletihan melampau. Ia juga amat digalakkan diambil oleh mereka yang ingin menurunkan berat badan.

Omegaguard adalah minyak ikan tulen yang diekstrak dari ikan laut air sejuk di perairan Jepun. Ia mempunyai rangkaian spektrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 termasuklah EPA, DHA, ALA dan HDA. Omegaguard membantu menyingkirkan lemak dalam salur darah dan menstabilkan tekanan darah. Ia juga memelihara fungsi jantung dan meningkatkan keupayaan otak.

Gabungan kedua-dua produk ini mampu memberikan kesan terbaik dan optimum. Pengambilan secara konsisten setiap hari akan membuatkan anda berasa lebih cergas, lebih bertenaga dan lebih ceria. Mood happy akan menguasai sebab segala tugas dapat diselesaikan dengan baik, tak kira lah di pejabat atau di rumah. Yang paling menggembirakan, saiz pinggang juga akan mengecil!

Nak cuba dan merasai sendiri kesan terbaik dari set ini? Hubungi saya untuk konsultasi penuh dan cara pengambilan yang betul. Saya akan guide anda sehingga mendapat result yang diidamkan.

signature

mamavogue

Shaklee Subang Jaya