Ada Apa Sebenarnya Dengan Shaklee

Setelah hampir 5 tahun dengan Shaklee, rasa hati ini makin sayang dan makin jatuh cinta pula.

Saya mula berkenalan dengan Shaklee dengan hanya 1 produk sahaja iaitu GLA Complex. Namun setelah sekian lama ni, rasanya hampir kesemua produk saya dah cuba. Semakin cuba, semakin jatuh cinta. Sebab apa? Sebab semua produk Shaklee terbukti semulajadi dan selamat.

Satu lagi perkara yang buat saya makin sayangkan Shaklee adalah ukhwah yang terbina di sebalik bisnes ini. Tiada langsung istilah hasad dan dengki sesama kami walaupun kami jual produk yang sama. Malah kami sentiasa berkongsi idea dan strategi.

Kalau dulu, saya seorang yang introvert. Saya susah nak tegur orang dan mulakan perbualan. Tetapi bila dah mula kenal Shaklee, saya terpaksa berkawan terpaksa bergaul dengan semua ahli lain dan terpaksa beramah mesra dengan semua. Semuanya bermula dengan terpaksa yang akhirnya menjadi suatu yang sangat manis.

Alhamdulillah saya berada dalam kumpulan yang betul. Tiada rahsia antara sideline sekalipun. Mereka tak pernah lokek berkongsi ilmu dan idea yang bernas. Semua saling menyokong sesama sendiri. Maka saya pun telah terjebak menjadi lebih ramah dari biasa.Suka bila dapat kawan baru, suka bila dapat berkongsi idea dengan sesiapa saja, suka bila orang terima dan gunapakai ilmu yang kita sampaikan. Saya suka bila orang lain sama-sama berkongsi pendapat dan tegur-menegur.

Shaklee Subang Jaya
Sahabat dunia akhirat.. Insya Allah

Dengan Shaklee, saya dapat lebih ramai kawan baru. Bukan sahaja ramai malah kawan-kawan yang sangat berkualiti dan sangat dihargai. Saya dikelilingi kawan-kawan yang positif dan kuat semangat. Kawan-kawan yang sama tolong menarik tangan saya bila tersungkur, yang sama-sama hulurkan telinga dan bahu bila memerlukan.

Alhamdulillah.. Syukur Ya Allah. Syukur kerana dipertemukan dengan mereka. Semoga ukhwah ini kekal hingga ke syurga.

signature

mamavogue

5 Kelebihan Mendaftar Shaklee Bersama Team Magnifique

Dah bersedia nak mendaftar sebagai salah seorang ahli Shaklee? Masih mencari-cari mentor dan upline yang akan sentiasa bersama-sama korang apabila diperlukan? Tak perlu fikir lama-lama, apa kata terus mesej saya di 018-2835 816. Saya akan listkan di sini 5 kelebihan yang boleh korang dapat apabila menyertai team Shaklee saya, Team Magnifique.

Yang pertama, kelebihan kami adalah pada kumpulan sokongan (support group). Dari team Magnifique ke Titanium, Naila Superpower dan seterusnya group terbesar master kami, iReach. Di dalam group ini, sokongan bukan sahaja datang dari upline dari setiap peringkat tetapi juga sidelines yang tak jemu-jemu berkongsi tips dan motivasi. Ukhwah kami bagaikan sebuah keluarga besar.

Kedua, coaching dan guidelines yang berterusan. Jika korang sertai kami, proses pembelajaran dilakukan secara berperingkat dan berterusan. Setiap ahli akan diajar cara membuat marketing, cara menjawab soalan customer dan info-info mengenai produk dalam Shaklee. Perkongsian ilmu dan idea juga sentiasa di update dan di upgrade mengikut keadaan semasa.

Ketiga, mengenai product sharing dari kalangan ahli Shaklee. Setiap ahli yang sudah mengamalkan produk tertentu akan berkongsi kesan dan hasil pengambilannya bagi satu tempoh masa. Live testimonial yang dikongsi bagi membuktikan kebaikan produk-produk Shaklee. Sebagai contoh, ada yang mengamalkan Set Menurunkan Berat Badan dan Set Detox Shaklee. Setelah beberapa lama mengambil set-set tersebut, mereka akan berkongsi kesan dan hasil yang diperolehi bersama ahli lain.

Yang keempat, program-program menarik dari group iReach untuk semua ahli yang berdaftar. Baru-baru ini diadakan Superstar Award bagi meraikan mereka yang berjaya di dalam group. Di dalam majlis itu mereka juga berkongsi tips dan amalan yang dilakukan untuk mencapai kejayaan tersebut. Tiada rahsia antara sesama ahli kerana kami umpama sebuah keluarga yang besar. Banyak lagi aktiviti dan program yang telah dirancang dan sudah dilaksanakan. Aktiviti yang terakhir adalah Walk For Humanity yang dijalankan di Dataran Kemerdekaan Shah Alam.

Yang kelima dan terakhir, walaupun kami menjual produk yang sama dari Shaklee, persaingan antara kami berlaku dengan sihat! Kami bersama-sama berniat membantu meningkatkan tahap kesihatan pengguna Shaklee agar dapat menjalani kehidupan yang lebih baik. Kami sentiasa berganding bahu dalam usaha menyelesaikan masalah dan memberi perkhidmatan terbaik buat semua pengguna Shaklee.

Bisnes Shaklee memang mudah dan senang kerana kita mempunyai produk yang bena-benar diperakui dan diiktiraf. Hanya yang perlu adalah semangat yang tinggi, jiwa yang kental, sifat tak mudah putus asa dan sukakan cabaran. Jika anda ada ciri-ciri yang saya sebutkan itu dan suka mencari kenalan dan ilmu baru, cepat-cepat hubungi saya Raha Mohd Iskak di nombor 018-2835816.

signature

mamavogue

selfpromo

Peluang Menjalankan Bisnes Dari Rumah Dengan Shaklee

Bila dengar perkataan Shaklee, apa yang bermain di fikiran semua? Sebelum klik tajuk ni, apa yang korang harap dari artikel ini? Adakah korang harap agar ada satu bisnes yang boleh dijalankan dari rumah dengan mudah dan mendapat keuntungan dengan pantas? Atau adakah korang dah bersedia untuk melakukan apa sahaja dan berusaha sehabis baik untuk memulakan bisnes dari rumah?

Pertama sekali, Shaklee adalah MLM. Ya, perniagaan jenis networking tetapi bukan bergantung kepada head hunting semata-mata. Shaklee mempunyai produk yang terbukti boleh membantu meningkatkan tahap kesihatan dan memelihara alam sekitar. Setiap produk Shaklee telah menjalani ujian klinikal dan diiktiraf. Produk-produk Shaklee terdiri daripada supplemen, penjagaan muka dan rambut, produk penjagaan rumah (serbuk pencuci, pencuci pinggan, pencuci serbaguna) dan penapis air mudah alih.

Shaklee adalah satu bisnes yang mobile sebenarnya. Ia boleh dijalankan di mana-mana sahaja kita berada. Sebagai contoh, ketika artikel ini ditaip saya sedang bercuti bersama keluarga. Bisnes Shaklee memberi kita kebebasan untuk berada di samping keluarga dalam masa yang sama menjana pendapatan. Itulah salah satu perkara yang buat saya jatuh cinta dengan Shaklee.

Bisnes Shaklee juga adalah sangat mudah dijalankan kerana ianya tidak memerlukan modal yang besar, hanya bayaran pendaftaran RM69 seumur hidup atau tanpa sebarang modal langsung. Ianya sangat sesuai buat surirumah yang tiada kenderaan atau tidak tahu memandu, tak perlu ke HQ untuk membeli stok. Segala urusan pembelian stok dan penghantaran boleh dibuat secara online di laman web Shaklee.

Dari segi pendapatan, Shaklee membayar bonus pada 15haribulan setiap bulan. Segala usaha yang dicurahkan dan segala jualan yang direkodkan pada bulan semasa akan dibayar sepenuhnya oleh Shaklee di bulan berikutnya. Bonus juga terdapat beberapa jenis iaitu bonus hasil jualan, bonus kepimpinan (leadership) dan juga bonus kereta bagi yang berkelayakan.

Selain bonus, Shaklee juga meraikan setiap ahli yang berkelayakan dengan pakej pelancongan dalam dan luar negara, juga trip umrah ziarah. Setiap tahun, ramai di kalangan ahli yang berkelayakan membawa bersama ahli keluarga menyertai pakej pelancongan 5 bintang dan menikmati layanan yang terbaik.

Shaklee adalah bisnes yang paling sesuai buat mereka yang baru ingin menceburkan diri dalam dunia bisnes kerana ia mempunyai produk yang terbaik dan diiktiraf dan sokongan kuat dari pihak Shaklee sendiri. Walaupun kelihatan mudah dan senang, namun proses menjalankan bisnes tetap memerlukan usaha yang berterusan, kerja keras dan semangat yang tinggi.

Hubungi saya jika anda ingin mengintai peluang berbisnes dengan Shaklee. Peluang sentiasa ada untuk mereka yang bersedia! Call, whatsapp atau sms di 018-2835816

signature

mamavogue

selfpromo

 

Tips Mengekalkan Semangat Positif Dalam Bisnes

Zaman segalanya di hujung jari ni, ramai yang telah menceburkan diri dalam perniagaan atas talian. Tak kisah apa jenis perniagaan halal yang dijalankan, pastinya ada pasang surut semangatnya. Perjalanan sebuah perniagaan tak pernah mudah dan lurus, malah laluannya lebih banyak simpang siur dan bengkang bengkok. Hanya yang berjaya mengekalkan semangat, menguatkan keazaman dan sentiasa positif mampu mengharungi liku-liku berniaga ini.

Sebenarnya ramai yang mampu dan boleh mencapai impian masing-masing cuma kadang-kadang kita belum serlahkan dan ketahui potensi diri sendiri. Ada yang baru terlanggar bonggol sikit, dah melatah dan mengalah. Ada yang jatuh terjelepuk ke lubang tapi gigihkan diri dan terus bangkit malah melangkah lebih laju. Semuanya terpulang pada diri sendiri, tepuk dada tanya iman.

teamwork

 

Dalam perniagaan yang saya ceburi, ianya dibarisi mentor-mentor yang tak pernah jemu memimpin tangan dan memberi semangat. Ada banyak tips yang dikongsikan dengan anak-anak bisnes supaya sama-sama berganding bahu menuju kejayaan. Kami bersaing secara sihat dan adil. Siapa usaha lebih, dia dapat. Man Jadda Wajada. Antara ribuan tips yang diberikan, saya nak kongsikan dengan semua tips untuk kekalkan semangat dan sentiasa positif menghadapi apa jua keadaan.

Untitled Infographic (2)
Klik Gambar Untuk Lebih Jelas

#1 – MINAT DAN SEMANGAT – Dalam melakukan apa jenis perniagaan sekalipun, kita mesti ada minat sebab bila kita minat, maka kita akan mencari masa untuk melakukannya. Minat ni seumpama hobi, bila kita suka membaca kita akan luangkan masa dalam sehari untuk membaca.

Minat akan melahirkan semangat! Tak kisah la apa pun pandangan orang lain, kita akan tetap bersemangat melakukannya. Disebabkan minat, semangat kita berkobar-kobar untuk membuat sesuatu.

#2 – JATUH CINTA – Bila dah minat, maka mula la jatuh cinta. Kerana cinta kita sanggup lakukan apa sahaja. Kerana cinta, lautan api sanggup direnangi. Kerana cinta seorang mak pada anaknya, dia sanggup bersengkang mata menjaga anak yang sakit. Semuanya kerana CINTA. Tetapi jangan pula jatuh cinta pada duit tau! Jatuh cinta pada apa yang kita buat, duit akan ikut kemudian. Bak kata pepatah omputeh ‘Love what you do, Money will follow you’

#3 – FOKUS PADA YANG POSITIF – Berniaga memang susah, memang penuh pancaroba. Tiada perniagaan dalam dunia ni yang tak perlu komunikasi dengan orang, tak perlu promosi pada orang dan tak perlukan marketing. Asal namanya berjual beli, mesti la antara orang dengan orang kan. Namun, hadapi semua kesukaran itu dengan positif. Fokus pada niat kita membantu orang untuk mendapat kebaikan/memudahkan orang mendapatkan produk tersebut.

#4 – MELABUR DALAM PERNIAGAAN – Bukan semata-mata melabur dengan wang ringgit ye tetapi melabur dengan masa dan tenaga. Sebagai contoh, korbankan waktu tidur kita buat seketika sebelum kita stabil. Asah minda kita untuk fikirkan strategi yang boleh menuntungkan. Tanpa pengorbanan, segala impian takkan jadi kenyataan.

#5 – MELABUR PADA DIRI SENDIRI – Sentiasa upgrade skill dari masa ke semasa. Tambahkan ilmu pengetahuan, ilmu pengurusan perniagaan dan masa, leadership dan banyak lagi. Setiap hari belajar perkara baru, jangan sombong untuk bertanya dan menambah ilmu. Cari kelas-kelas motivasi, leadership atau buku-buku perniagaan dan aplikasikan dalam kehidupan seharian.

#6 – BERADA DALAM LINGKUNGAN ORANG-ORANG YANG HEBAT DAN POSITIF – Kawan yang baik umpama penjual minyak wangi, walaupun tiada bersama kita tetapi wangiannya kekal dengan kita. Jika di Facebook, UNFOLLOW atau hide status kawan-kawan yang berbaur negatif. Pastikan kita sentiasa bergaul dan berada dalam golongan kawan-kawan yang berjaya dan positif. Jaga hubungan baik dengan mereka dan jadikan mereka rujukan untuk sentiasa bersemangat dan berfikiran positif.

Apa yang penting, konsisten dengan apa yang kita lakukan dan fokus pada satu perkara pada satu masa supaya kita boleh capai apa yang diimpikan. Jika tidak, kita akan mudah hilang fokus dan akhirnya tidak ke mana-mana. Masa dan tenaga terbazir begitu sahaja dan tidak membuahkan hasil.

Moga perkongsian ini memberi manafaat kepada semua yang sudah lama atau baru sahaja menceburi bidang perniagaan offline mahupun online.


signature

mamavogue