Kenapa Beli Twin Pack Vivix Lebih Menguntungkan

Kalau uolls kenal produk Shaklee, confirm uolls kenal dengan satu killer produk ni iaitu Vivix. Vivix adalah minuman botanikal yang tinggi dengan antioksidan yang membantu melindungi sel badan dari serangan radikal bebas. Ianya membantu memperbaiki DNA dan meningkatkan tenaga sel.

Sebenarnya ada banyak lagi kebaikan Vivix ni. Ianya membantu kita memelihara organ dan tubuh badan secara menyeluruh kerana ia bertindak terus ke tahap sel. Tapi kali ni saya nak beritahu kenapa beli Twin Pack Vivix (2 botol Vivix) adalah lebih berbaloi dan menguntungkan.

Vivix Shaklee

Keahlian Percuma

Yang PERTAMA, apabila kita beli 2 botol Vivix secara automatik kita akan dapat keahlian seumur hidup secara PERCUMA. Haa.. siapa tak suka benda percuma kan? Keahlian Shaklee adalah berharga RM69 tau! Tapi disebabkan korang beli 2 botol Vivix, maka dah tak perlu lagi nak bayar yuran keahlian tu.

Penjimatan Sehingga RM200

Yang KEDUA, sudahlah dapat jimat RM69 (yuran keahlian) JIMAT lagi hampir RM200 sebab dapat beli Vivix dengan harga ahli! Memang berbaloi-baloi sangat kan?

Penghantaran PERCUMA

Yang KETIGA, tiada kos penghantaran untuk pembelian Vivix! Jimat lagi RM10 kan? Banyaknyaa dapat jimat bila beli Twin Pack Vivix ni.

Bonus Tunai

Yang KEEMPAT pun sangat best. Keahlian percuma, jimat lagi ratusan ringgit. Lepas tu Shaklee bagi pula bonus TUNAI pada 15 haribulan seterusnya. Contohnya, jika Vivix Twin Pack dibeli pada bulan Oktober, maka 15hb November korang akan dapat ka-ching $$ dalam akaun..

Dapat Keistimewaan Sebagai Ahli

Yang KELIMA, disebabkan korang dah automatik menjadi ahli maka ada banyak keistimewaan yang Shaklee sediakan untuk korang rebut. Ruang dan peluang untuk menjadi lebih sihat, lebih cergas dan menjalani kehidupan yang lebih baik. Paling utama, dapat la korang borong produk Shaklee dengan HARGA AHLI. Senang kan? Tak perlu buang masa survey harga sana sini.

Dapat Join GROUP Yang Super Awesome

Yang KEENAM, jika korang beli Vivix Twin Pack dengan saya maka dah tentu secara automatik juga korang akan dapat join support group yang super awesome! Tiada paksaan dalam berbisnes tau. Support group ini hanya sebagai tempat mencari informasi tentang nutrisi dan juga ruang pertanyaan mengenai produk Shaklee. Tapi kalau korang buat keputusan untuk berbisnes, maka korang akan dapat join group yang SUPER DUPER AWESOME! Hebat kan?

jadi, jangan tunggu lama-lama lagi tau. Jika korang memang dah buat keputusan untuk mula mengamalkan Vivix, lebih baik korang jangan lepaskan peluang yang terbaik ni. Hanya perlu save nombor HP ni sahaja 018-2835 816.

mamavogue

Cabaran Ibu-ibu Yang Bekerja Dari Rumah

Bekerja dari rumah memang sangat trending zaman sekarang ni. Mak-mak ramai yang memilih untuk bekerja dari rumah sambil menjaga dan mendidik anak. Namun cabaran bekerja dari rumah ni sangat besar sebenarnya. Tanpa hati yang kental dan disiplin yang tinggi, memang agak susah untuk fokus dan menjadi lebih produktif.

Cabaran pertama adalah bab pengurusan masa. Mentor saya memang sangat menekankan hal pengurusan masa yang efisyen dan teratur. Yang paling penting adalah to-do-list atau senarai kerja yang boleh dilaksanakan sepanjang hari. Senarai ni penting supaya jadual harian kita teratur, semua task dapat dilaksanakan dengan baik dan tiada yang tertinggal atau terlupa.

To-do-list biasanya kita tulis sebelum tidur untuk keesokan harinya. Bermula dari awal pagi, termasuklah urusan sekolah anak, kerja-kerja harian di rumah dan juga kerja atau bisnes yang perlu dilakukan pada hari itu. Susun jadual sebaiknya dan bahagikan kerja di antara yang perlu dilakukan segera, penting dan kurang penting. Kerja-kerja rumah juga ada yang boleh dilakukan tiga atau empat kali seminggu mengikut keperluan kita.

Cabaran kedua semestinya ragam anak. Walau sehebat mana pun to-do-list kita, hal anak tetap paling utama. Ada masanya anak nak melekap sahaja dan tak mahu ditinggalkan bermain sendiri. Ada masanya anak kurang sihat dan memerlukan perhatian yang lebih. Hal ini memang boleh membuat mak-mak lari fokus jika tidak diatasi dengan sebaiknya.

Cabaran paling tak dijangka adalah hal-hal yang berlaku diluar kawalan kita. Sebagai contoh, dalam jadual kita sepatutnya hantar barang ke pelanggan pada jam 2 petang namun barang yang dipos masih belum dihantar oleh pihak kurier. Ataupun kita dah janji dengan pelanggan untuk bertemu pada waktu tertentu tetapi pelanggan lambat sampai. Atau mungkin juga ada ahli keluarga yang jatuh sakit dan memerlukan perhatian.

Mak mak kena cekap untuk cover balik pengurusan masa yang dah terbazir akibat beberapa perkara yang dijangka tu. Bak kata pepatah, jika mahu seribu daya. Cabaran-cabaran ini lah yang akan menjadikan semangat kita membara untuk terus berusaha. Banyak lagi sebenarnya cabaran yang dihadapi oleh mak mak bekerja dari rumah. Yang saya nyatakan ni hanya sebahagian je.

Walau apa pun yang kita hadapi, insya Allah kita takkan mengalah. Kan?

mamavogue

Pengedar Shaklee Jelita di Sekitar USJ Subang Jaya

Assalamualaikum semua…!

Kemain tajuk kan.. ye la siapa lagi yang nak puji kalau bukan diri sendiri. Saya tahu, peminat Shaklee ni ramai sangat kat luar sana tu. Korang memang dah tahu kebaikan dan manafaat mengamalkan Shaklee secara konsisten. Tapi kadang-kadang terlalu asyik makan vitamin sampai terlupa nak order yang baru. Maka kalutlah korang mencari pengedar Shaklee yang berdekatan untuk order vitamin supaya terus dapat.

Untuk kawasan USJ Subang Jaya ni korang jangan risau. Mamavogue will come to the rescue! Anytime nak order dan COD, just contact saya ye. Dijamin bersama perkhidmatan dan konsultasi terbaik buat pelanggan saya.

Let me introduce myself first.. Haa gittew. Nama penuh saya Raha Mohd Iskak. FB saya juga menggunakan nama yang sama, search je confirm jumpa. Saya seorang surirumah sepenuh masa yang mempunyai seorang anak lelaki yang sangat aktif. Saya dah bersama dengan Shaklee sejak penghujung 2012 lagi.

Selain memberikan konsultasi terbaik, saya sebagai Pengedar Shaklee USJ Subang Jaya juga boleh menjadi mentor bagi sesiapa yang nak mulakan berbisnes dari rumah terutama surirumah. Jangan risau, bisnes Shaklee tak perlu keluar meeting sampai larut malam. Semuanya hanya di hujung jari je sekarang ni.

Korang akan di guide dari A sampai Z mengenai produk, marketing dan juga beberapa ilmu tambahan seperti cara membuat poster yang cantik-cantik, cara mengambil gambar hanya menggunakan telefon pintar masing-masing dan macam-macam lagi. Jangan tunggu lama-lama tau! Kalau berminat, hubungi terus saya di talian 018-2835 816.

mamavogue

Teknologi Terkini Kuruskan Badan Tanpa Perlu Pembedahan

Baru-baru ni saya dengan rela hati nak join pelancaran Zimmer Z Lipo & Z WavePRO di Talent Lounge Damansara Perdana. Majlis ni sempena memperkenalkan generasi kedua Cryo-Lipolysis iaitu teknik terbaru mendapatkan bentuk badan idaman tanpa perlu menjalani sebarang pembedahan dan menjanjikan kesan yang lebih cepat.

Majlis dimulakan dengan ucapan dari Miss Jess Kong (General Manager Med III Division – Neoasia) dan seterusnya pelancaran dari Medical Director of Elite Laser Clinic yang berasal dari Madrid, Dr. Pablo Naranjo. Beliau menjelaskan dengan terperinci bagaimana Zimmer Z Lipo & Z WavePRO bertindak dan membantu membuang lemak dengan berkesan tanpa sebarang rasa sakit.

Mengikut kajian yang telah dijalankan oleh Dr. Micheal Ingargiola iaitu seorang pakar bedah plastik, rawatan ini telah menjana purata sebanyak 20% daripada pengurangan lapisan lemak selepas beberapa bulan. Dengan gabungan kedua-duanya, kesan penurunan berat badan akan lebih cepat, efektif dan tahan lama.

Saya sertakan gambar-gambar di sekitar majlis pelancaran Zimmer Z Lipo & Z WavePRO. Siap ada pelukis karikatur dan penulis tulisan kaligrafi tau.

Miss Jess Kong

The Experts
Zimmer Z Lipo & Z WavePRO Shockwave Therapy
Kaligrafi dan karikatur

Kelebihan Z LIPO & Z WAVEPRO

  • Generasi kedua Cryo-Lipolysis oleh Zimmer Z Lipo & Z WavePRO
  • Kejuruteraan Jerman
  • Diluluskan US FDA dengan kombinasi shockwave
  • Lebih dari sekadar membuang lemak! (merawat selulit dan kulit menggeleber)
  • Tiada kesan sampingan yang melampau
  • Tidak menyakitkan
  • Hanya sedikit rasa tidak selesa ketika rawatan
  • Keputusan yang ketara
  • Tempoh masa rawatan hanya 60minit
  • Bayaran minimum sebanyak RM1,500 ke RM1,800 bergantung kepada bahagian yang mahu dirawat

Kalau ada yang berminat nak dapatkan rawatan ni, boleh lah berkunjung ke klinik-klinik yang saya nyatakan di bawah :

  1. TDOX Clinic – 51B, Jalan SS21/37, Uptown 37, 47400 Petaling Jaya, Selangor (03-7733 7768)
  2. Esadsa House – Lot 51, 7th Floor Signature Office, The Boulevard Mid Valley City, Lingkaran Syed Putra, 59200 Kuala Lumpur (03-2287 8569)
  3. Ageless Medispa & Clinic – 257, Jalan Maarof, Bangsar Park, 59000 Kuala Lumpur (03-2095 0458)
  4. RE Plastic Surgery Clinic – A4-UG1-03 Solaris Dutamas, Jalan Dutamas 1, 50480 Kuala Lumpur (03-6207 9004)
  5. The Life Clinic – Lot 6-2A Jalan Batai, Damansara Heights, 50490 Kuala Lumpur (03-2856 9292)

Ada juga rakan blogger yang dah mencuba rawatan ini, kalau nak tahu lebih lanjut boleh la tengok link INI. Mereka diberi penerangan yang jelas sebelum melakukan rawatan ini. Seronok kan?

Untuk maklumat lanjut, boleh hubungi laman web ini http://zimmer-aesthetics.com.my

Tips Mendapatkan Vitamin Shaklee Secara Percuma

Selama berbisnes Shaklee ni kan ada juga suara berkata-kata ke saya yang produk ni harga agak mahal. Tak mampu nak menten beli tiap-tiap bulan. Lagi-lagi suri rumah yang takde pendapatan, hanya bergantung kepada wang yang diberi oleh suami.

Tetapi sebenarnya ada cara yang lebih baik untuk mak mak ni menten sihat dan cantik dengan Shaklee. Ini la peluang yang Shaklee beri pada saya dan semua orang. Peluang untuk mengamalkan vitamin Shaklee, berkongsi dengan semua dan seterusnya menambah pendapatan. Sebagai seorang surirumah, saya ada pendapatan sendiri dan tetapkan sebahagian daripadanya untuk beli suplemen setiap bulan.

Almaklum, kita mak mak ni memang kena sentiasa sihat dan bertenaga supaya kita boleh jaga keluarga. Kalau tak sihat pun, takde la terbaring lemah je. Masih lagi boleh uruskan anak ke sekolah dan suami ke tempat kerja. Masih mampu selesaikan urusan rumahtangga.

Semuanya bermula dengan 1 produk yang kita dah cuba (macam saya bermula dengan GLA Complex) dan kita kongsikan kebahagiaan kita tu dengan semua orang. Kongsikan apa yang kita rasa dan kesan pengambilan vitamin tu dengan semua. Lepas tu insya Allah kita akan berpeluang untuk menambah pendapatan di samping menikmati produk-produk Shaklee lain yang memang ohsem tu!

Shaklee_Subang_Jaya

Sejujurnya saya dah cuba hampir semua suplemen Shaklee tau! Kecuali DTX, Phytocol ST dan Advanced Joint Tablet. Semua pun saya suka dan mendapat hasil yang sangat positif. Kalau di suruh pilih mana satu suplemen yang paling saya suka, memang tak tahu nak pilih yang mana.

Selain suplemen, ada juga set penjagaan kulit muka, set penjagaan rambut, jag penapis air, krim serbaguna Herbal Blend, set Get Clean (sabun pencuci baju, pencuci pinggan, pelembut dan Basic H). Pilih saja yang mana satu pilihan hati.

Rugi sangat jadi Shaklee Independent Distributor kalau tak rebut semua peluang yang diberi dan cuba semua produk. Apa yang pasti semua produk Shaklee adalah selamat, semulajadi dan diyakini keberkesanannya. Pastikan saja korang dapatkan dari pengedar yang bertauliah macam saya 😉

Bekerja Dari Rumah Sambil Dodoikan Anak

Bila perbelanjaan melebihi pendapatan sekarang ni, mampu lagi ke kita nak berjimat-cermat? Tang mana lagi agak-agaknya yang boleh dijimatkan? Ada tak yang boleh berkongsi idea berjimat-cermat?

Perbelanjaan sekolah anak dah tetap, belanja dapur dah tetap, minyak tol untuk ke tempat kerja, bil-bil dan ansuran rumah serta kereta lagi.

Pada pendapat peribadi saya, tambahlah income keluarga. Nak tambah macam mana kalau boss tak naikkan gaji kan? Tambah dengan cara cari income tambahan, bisnes secara online atau bisnes kecil-kecilan. Tapikan korang, kalau buat bisnes pek makanan di rumah pun sekarang ni orang dah online kan supaya mudah customer nak cari.

Yang kreatif dan inovatif boleh la gunakan apa yang ada untuk buat kraf, buat hantaran kahwin, buat ‘diaper cake’ (hispter sangat hadiah baby, tak main la hamper bagai dah zaman ni)

Yang agak-agak kurang modalnya boleh sangat jadi ejen jual produk orang. Tapi kena pastikan produknya bagus, selamat dan tidak memudaratkan pengguna. Buat sedikit research sendiri. Janganlah pula menjual hanya kerana produk tu glamer atau sebab keuntungan semata-mata. Besar tanggungjawab kita untuk memastikan produk yang kita jual bagus dan memberi manafaat kepada pengguna.

Apa yang pasti, income kedua ni memang dah wajib untuk setiap isi rumah. Usah peningkan kepala fikir benda yang tak boleh kita ubah seperti kenaikan harga barang, tapi mula gunakan akal anugerah Allah swt ni untuk fikirkan bagaimana kita boleh tambah income agar dapat menggembirakan keluarga dan lagi baik bantu lebih ramai lagi orang di luar sana.

Bagi yang masih lagi tercari-cari bisnes apa yang boleh dilakukan di rumah tanpa perlu selalu keluar dan simpan stok melambak-lambak, saya ada jawapan yang paling tepat.

Paling best, ianya sangat sesuai bagi surirumah yang ada masalah transport sebab semua order boleh dilakukan hanya dari rumah. Klik-klik di website, pihak syarikat yang tolong urus dan poskan. Mudah ke mudah? Semuanya hanya di hujung jari.

Apa yang saya sangat pasti, produk Shaklee adalah produk yang dijamin selamat kerana ia telah menjalani beratus malah beribu ujian klinikal sebelum sampai ke pengguna. Malah ada landmark study juga.

Dengan Shaklee, tak perlu nak keluarkan modal yang besar pun. Malah saya dengan berbesar hati akan guide dan ajar langkah demi langkah cara untuk menambah pendapatan keluarga seterusnya berjaya dalam Shaklee.

Pengedar_Shaklee_Subang_Jaya

 

Jangan segan silu hubungi saya supaya kita boleh bercerita lebih lanjut bagaimana nak bekerja dari rumah sambil jaga anak dan keluarga.

Perbezaan Shaklee Dengan MLM Haram Jadah

Pejam celik rupanya sudah 4 tahun saya berbisnes Shaklee. Tak sangka sebenarnya saya yang susah nak konsisten dengan sesuatu perkara mampu bertahan selama ini dan insya Allah selama-lamanya dengan Shaklee sebab Shaklee adalah bisnes yang boleh diwariskan kepada anak cucu.

berkerja-dari-rumah

Antara sebab utama saya pilih Shaklee sebagai bisnes pilihan hati ialah kerana ianya sangat mesra keluarga. Anak-anak boleh dibawa bersama dalam kelas-kelas yang diadakan samada kelas dari upline mahupun kelas anjuran Shaklee. Memang niat semasa berhenti kerja satu ketika dulu untuk menjada dan bersama anak, takkan la sebab bisnes je saya nak tinggalkan anak pula kan. Malah, anak adalah sumber kekuatan saya untuk berbisnes.

Satu lagi sebabnya, saya join Shaklee dengan hanya RM65 sebagai yuran keahlian seumur hidup. Itu sahaja. Tiada paksaan untuk membeli stok. Tiada modal ribuan ringgit sehingga perlu membuat pinjaman bank. Dan tiada arahan dari upline untuk mencari ahli baru dengan segera atau head hunting.

Sebab ketiga, saya tak perlu risau pasal stok, tak perlu simpan stok. Kebetulan rumah saya juga berhampiran dengan Home Office Shaklee, maka mudah sangat nak pergi beli stok bila ada customer order. Kalau tak berkesemapatan nak ke Home Office, atau bagi yang takde kenderaan pun masih boleh beli stok hanya dengan melayari website shaklee2u.com.

Setelah 4 tahun dalam Shaklee ni, target saya sekarang ini adalah nak bantu lebih ramai suri rumah mencari wang saku dan menambah pendapatan tanpa perlu tinggalkan anak-anak di rumah. Saya juga nak didik lebih ramai orang tentang kepentingan menjaga kesihatan dan mengamalkan pemakanan yang lebih sihat seawal usia muda. Jangan nanti dan berusia dan berpenyakit baru sibuk nak cari penawarnya.

Shaklee sebenarnya bukan sahaja memberi peluang kepada kita menambah pendapatan dan kehidupan yang lebih sihat tetapi andainya kita mendaftar dengan kumpulan yang betul, kita akan dapat lebih dari itu. Siapa antara pembaca yang suka travel/melancong/bercuti? Tipu sangat kalau ada yang kata ‘saya tak suka bercuti ke luar negara, lebih baik duduk diam-diam dalam rumah je’

travel-dengan-shaklee

Sebenarnya dengan Shaklee, peluang untuk travel adalah sangat banyak. Kita boleh buat pilihan samada nak bercuti setaraf 5-6 bintang bersama Shaklee ataupun trip persendirian bersama ahli keluarga dengan belanja hasil dari bonus Shaklee tentunya. Bercuti bersama Shaklee memang idaman dengan SID (Shaklee Independent Distributor) sebab kosnya ditanggung sepenuhnya oleh Shaklee dan dapat banyak hadiah, kejutan serta duit belanja makan!

Insya Allah saya sendiri sedang berjuang mendapatkan tempat dalam trip eksklusif Shaklee ke luar negara ini. Yang penting, bukan seorang diri tapi bersama suami dan anak sekali.

signature

Tips Urus Bisnes Sambil Uruskan Rumah

Bekerja dari rumah, memang tak mudah sebenarnya. Perkara paling penting adalah pengurusan masa supaya segala tugasan kerja dan urusan rumah berjalan lancar. Saya akui beberapa kali dah terbabas apabila melebihkan salah satu daripadanya. Jika terlebih masa kerja, maka urusan rumah tertangguh dan begitu juga sebaliknya.

Saya nak kongsikan di sini beberapa tips yang saya amalkan agar tugasan bisnes lancar, rumah pun tak terabai. Selain pengurusan masa, disiplin diri juga sangat penting.

tipsbisnes

Tips PERTAMA ialah TO DO LIST – Senaraikan semua urusan dan tugasan yang akan dilakukan secara harian ataupun mingguan. Asingkan mengikut kepentingan dan yang mana perlu dilaksanakan segera. To do list ini sebaiknya dibuat sebelum tidur atau awal pagi sebelum memulakan apa-apa tugasan.

Tips KEDUA ialah LAKSANAKAN SEKURANG-KURANGNYA 80% – Seboleh-bolehnya habiskan semua tugasan dalam to do list yang telah dibuat. Jika benar-benar tidak berkesempatan, cuba sebaiknya selesaikan 80% daripada senarai tersebut.

Tips KETIGA ialah UTAMAKAN KELUARGA – Jangan dilupa jawatan utama kita adalah seorang suri rumah, isteri dan ibu kepada anak-anak yang comel. Maka jika berada dalam keadaan yang berbelah bagi, utamakan urursan bersama keluarga. Pastikan kita dah luangkan masa secukupnya dengan suami dan anak-anak. Bila mereka gembira, baru lah senang hati nak berbisnes.

Tips KEEMPAT ialah CATAT NOTA/ILHAM/IDEA – Idea aau ilham ni kadang-kadang muncul pada waktu tak terduga. Tengah suap anak, tengah menyapu atau tengah sidai kain pun boleh datang ilham yang meletops kan.. Maka mak mak berbisnes ni kena sentiasa standby buku nota kecil dan pen atau paling senang handphone. Dalam smartphone tu, pastikan ada aplikasi NOTES, EVERNOTE atau apa-apa aplikasi yang mudah untuk menyimpan nota.

Tips KELIMA ialah SCHEDULE POSTS – Facebook dan Blog adalah platform biasa untuk berbisnes. Kedua-dua ini boleh dijadualkan lebih awal dan mengikut waktu tertentu. Kita boleh siap-siap jadualkan semua post dan duduk diam-diam suap anak sambil tunggu customer mesej..hihi! Untuk personal profile di Facebook, ada aplikasi yang boleh digunakan untuk setkan status kita contohnya Buffer dan Hootsuite.

Semua orang boleh cuba tips ini sebenarnya, tidaklah terbatas pada ibu ibu suri rumah sepenuh masa yang bekerja dari rumah saja. Kata kuncinya adalah disiplin dan komited. Apabila kita suka dengan apa yang kita lakukan dengan secara tak langsung segalanya jadi lebih mudah dan teratur.

Suka dengan tips yang saya kongsikan? Jangan lupa subscribe blog ini dan like Page Diary Nutrisi Mama untuk mendapatkan tips-tips serta informasi tentang bisnes dari rumah.

signature

mamavogue

selfpromo

 

Tsunami Shaklee – Jom Hebat Mega Yang Super Best

Sepanjang saya dalam bisnes Shaklee, memang banyak program dan kelas-kelas yang saya hadiri samada anjuran Shaklee ataupun atas inisiatif upline sendiri. Seperti yang selalu saya ceritakan, group super duper upline saya iaitu iReach adalah satu group yang sangat aktif dan banyak sangat aktiviti.

Antara program yang paling saya ingati dan simpan kemas dalam hati adalah Jom Hebat Mega yang diadakan pada 15 Mac 2014, di Institut Sosial Malaysia Sg. Besi.

Program Jom Hebat Mega dimulakan dengan sesi pendaftaran dan kanak-kanak diberikan kertas dan pensel mewarna agar masa mereka juga terisi di samping menemani mak ayah yang datang untuk mengaut ilmu. Kelas-kelas dan program Shaklee memang biasanya sangat mesra keluarga. Anak-anak sentiasa bersama dengan mak ayah, tak perlu ditinggalkan di rumah.

Speaker pertama hari itu adalah Cikgu Nad Zaim, mak bintang yang sangat bersemangat! Ucapan dan kata-kata dari beliau mampu menggegarkan hati dan perasaan. Terasa semangat dan aura beliau menyerap ke jiwa. Setelah itu, sesi pelancaran web portal ireach.my oleh Master Zainul. Web portal ini akan menjadi ‘one stop center’ buat semua SID di bawah group iReach untuk mencari dan berkongsi maklumat tentang Shaklee, blog, FB Page, strategi marketing, coaching dan banyak lagi.

Part yang paling disukai ramai dalam program ini ada sesi Forum Kain Pelikat iaitu sesi bersama para suami yang menjadi penyokong kuat disebalik kejayaan seorang isteri. Panelis-panelis ini berkongsi rahsia dan cara yang terbaik buat para suami membantu isteri membina kejayaan dalam Shaklee.

Sebelum berehat dan berhenti makan tengahari dan solat, pengelola majlis sempat mengadakan sesi kuiz dan soal jawab bersama peserta.

Selesai waktu makan tengahari dan solat, saat yang paling ditunggu-tunggu oleh semua peserta program Jom Hebat Mega iaitu jemputan khas Encik Amin Idris. Perkongsian dan motivasi magnet diri yang disampaikan memberi kesan yang mendalam bagi saya. Beliau mempunyai karisma yang tersendiri serta tak kekok beramah mesra dengan peserta. Boleh dikatakan setiap program Jom Hebat yang diadakan, Encik Amin akan menjadi pilihan sebagai jemputan khas. Aura dan gayanya yang tersendiri membuatkan semua peserta terpegun dengan kehadiran beliau. Handsome pun iye dok..hihihii

Inilah antara kelebihan bernaung di bawah group kami. Segala aktiviti dijalankan atas inisiatif sendiri, dan tiada paksaan untuk menghadirkan diri. Tetapi setiap program pastinya full house!

Saya sangat mengalu-alukan kehadiran korang dalam group ini dan join #TeamMamavogue. Insya Allah kita sama-sama bergandingan untuk berjaya, dunia dan akhirat.

Saksikan sendiri kemeriahan Program Jom Hebat Mega di link yang disertakan ini.

signature

mamavogue

 

Tiga Sebab Kenapa Wajib Join Shaklee Bersama #TeamMamavogue

Dalam banyak-banyak team Shaklee seluruh Malaysia ni, saya nak senaraikan kenapa korang semua wajib join dengan Team Mamavogue. Pentingnya kumpulan yang saling membantu dan menyokong antara satu sama lain. Samada untuk bisnes atau makan sendiri, korang memang dialu-alukan sangat join dengan Team Mamavogue ni tau.

Saya senaraikan dulu kenapa anda wajib join Shaklee ;

Sebab yang PERTAMA – Shaklee mempunyai sistem yang sangat best. Tiada istilah upline goyang-goyang kaki dapat duit. Kalau nak goyang juga maka makan angin aje lah ye. Malah dah terbukti dalam susur galur kumpulan saya yang mana downline naik rank lebih tinggi dari upline.

Sebab yang KEDUA – tiada paksaan untuk memulakan Shaklee dengan modal ribu-ribu. Saya sendiri bermula dengan 1 produk sahaja iaitu GLA Complex.

Sebab yang KETIGA – Shaklee sangat sesuai untuk sesiapa sahaja yang mahu membuat bisnes dari rumah. Sangat sesuai untuk geng mak mak yang ada smartphone dan internet. Tak perlu keluar beli barang pun, hanya order dari shaklee2u.com je. Ia juga sangat sesuai untuk student-student universiti yang nak cari duit tambahan tanpa perlu ke sana sini.

Ok dah jelas semuanya? Perkara paling penting yang perlu korang ingat ialah modalnya sangat rendah kurang dari RM100 je. Nak bermula tanpa modal pun boleh!


Tiga (3) sebab kenapa kena join Shaklee dengan Team Mamavouge yang best ni;

Shaklee Subang Jaya
Hi new Business Leader! Selamat Datang ke Team Mamavogue 🙂

Sebab yang PERTAMA – Kami bernaung dibawah group yang sangat hebat. Team iReach yang telah mencetus idea #korangtautak dan #tsunamishaklee. Group yang sangat aktif dan kreatif ini dinaungi oleh pasangan suami isteri yang sangat dedikasi dn komited.

Sebab yang KEDUA – personal coach secara bertentang mata. Yang ini khas untuk mak mak yang susah nak keluar dan pergi ke kelas. Saya boleh datang ke tempat korang dan menyampaikan ilmu tentang bisnes dan Shaklee. Saya akan didik dan gilap korang hingga menjadi seorang leader juga, dengan syarat korang sangat bersemangat dan berjiwa kental.

Sebab yang KETIGA – kumpulan kami sangat aktif dan penuh dengan informasi. Kami sentiasa updated dengan pelbagai ilmu dari segi marketing, sharing, ilmu tentang produk dan tak lupa ilmu berkaitan hubungan dengan Yang Maha Pencipta. Dalam apa jua usaha dan ikhtiar kita, jangan pernah lupa mohon rahmat dan keredhaan Allah swt. Berbisnes kerana Allah itu manis hasilnya.

Sudah habis baca semuanya? Sudah bersedia untuk belajar dan mengajar? Sudah bersedia menjana pendapatan dari rumah dengan Shaklee? Hubungi saya untuk pertanyaan terhadap sebarang keraguan. Whatsapp saja atau boleh juga tetapkan masa untuk bertemu dan beramah mesra.

signature

mamavogue

selfpromo