Promosi Twin Pack Vivix Untuk November 2017

Welcome November! Sedar tak sedar kita dah sampai ke penghujung tahun 2017 rupanya. Sekejapan je rasa masa berlalu. Bulan ni Shaklee ada promosi hebat dan berbaloi-baloi untuk semua. Promosi yang memberi manafaat kepada semua ahli keluarga gitu.

Build a stronger health foundation for yourself and your family this November 2017 with great savings!

Dalam entry yang lepas saya ada cerita pasal UNTUNGNYA BELI VIVIX TWIN PACK kan.. So bulan ni, Shaklee bagi satu lagi promosi yang berbaloi-baloi yang bisa membuatkan korang tak lena tidur selagi tak sambar 1 set Vivix.

 

 

Untuk bulan November, setiap pembelian Vivix Twin Pack korang akan dapat TAMBAHAN 5% DISKAUN dari harga yang ditawarkan. Untungkan? Dahla secara automatik jadi ahli lepas tu dapat beli dengan harga ahli dan lagi bulan depan pada 15hb akan dapat bonus tunai pula masuk dalam akaun.

Aishh Shaklee ni kan.. saja je nak buat saya jeles dengan uolls yang beli pada bulan ni. Best sangat promosi macam ni. Dan satu lagi promosi untuk seluruh ahli keluarga pula. Bukan saja mak dan ayah, anak pun boleh menikmati Shaklee dengan harga promosi.

 

 

Dengan pembelian sebanyak lebih kurang RM450 (100uv) korang layak mendapat diskaun 20% untuk pembelian Vita E Complex atau GLA Complex. Wow! Jimat lagi 20%. Untuk anak pula, dapatkan Vitalea For Children Beli 3 botol PERCUMA 1 botol. VFC ini rasa dia macam gula-gula anggur yang sedap. Ianya mempunyai vitamin dan mineral yang lengkap untuk keperluan nutrisi anak-anak setiap hari.

Jangan tunggu lama-lama uolls. Cepat-cepat HUBUNGI saya untuk dapatkan set masing-masing sementara ada promosi berbaloi-baloi ni!

mamavogue

 

Atasi Resdung Supaya Tidak Melarat Dan Membahayakan Kesihatan

Resdung sebenarnya tidak boleh dipandang remeh je tau. Ianya boleh membahayakan kesihatan dan membawa kepada kematian sekiranya tidak dirawat. Saya kenal beberapa orang rakan yang menderita resdung dan sangat alah kepada sebarang perubahan persekitaran mereka.

Di Malaysia dianggarkan 60 hingga 65% penduduk mengalami penyakit resdung namun kurang 50% yang mendapatkawan rawatan. Mereka yang menderita resdung ni biasanya alah dengan habuk dan debu, makanan laut, perubahan cuaca dan juga hama. Penyakit resdung juga dikenali ‘sinusitis’.

Antara tanda-tanda atau simptom resdung ialah

  • Sentiasa berkahak atau berlendir dari hidung dan tekak
  • Mudah bersin, gatal-gatal hidung dan muka
  • Sering sakit kepala terutama di bahagian dahi dan pipi
  • Sakit tekak yang berpanjangan
  • Gatal-gatal apabila makan makanan laut
  • Mata rasa gatal dan berair
  • Selsema dan hidung tersumbat yang berpanjangan

Selain mendapatkan rawatan di klinik atau hospital, uolls boleh juga mendapatkan suplemen Shaklee bagi mengawal dan mengurangkan gejala resdung ni. Dalam banyak-banyak produk Shaklee, ada 5 produk utama yang boleh membantu mengurangkan alahan resdung dan meningkatkan sistem imun untuk melawan virus yang menyebabkan resdung.

SET RESDUNG SHAKLEE

Omegaguard – Eicosanoids yang terbina daripada Omega 3 adalah super hormon yang mempunyai fungsi anti-radang. Pengambilan Omegaguard yang kaya dengan Omega 3, EPA dan DHA yang cukup setiap hari mampu mengurangkan keradangan dan mengelakkan dari keadaan yang lebih kronik

Alfalfa – Ia mempunyai kelebihan dalam mengurangkan keradangan akibat resdung. Ia juga kaya dengan sumber klorofil dan bersifat alkali. Alfalfa juga membantu menyingkirkan toksin dalam badan

B Complex – B Complex Shaklee mempunyai rangkaian Vitamin B yang lengkap. Vitamin B12 yang terdapat didalamnya membantu mengurangkan kesan alahan dan bekerjasama dengan B6 serta asid folik (B9)  memelihara sistem saraf tubuh badan.

SR Vita C – Vitamin C bertindak sebagai anti-histamin dan menstabilkan pengeluarannya dalam tubuh badan. Ia juga membantu meningkatkan sistem imun bagi melawan virus dalam badan.

Vivix – Minuman botanikal Shaklee yang kaya dengan kandungan antioksidan. Ia membantu memelihara kesihatan tubuh badan secara menyeluruh kerana ia bertindak terus ke tahap sel. Ia membantu melindungi sel-sel dari serangan radikal bebas.

 

Testimoni pengguna Set Resdung Shaklee

[KERANA TAKUT HILANG HIDUNG SAYA IKHTIAR DENGAN SET RESDUNG SHAKLEE]
.

“Nama saya Nurhafizah Zamri .saya berumur 29 tahun dan sebagai surirumah sepenuh masa ..saya mengunakan Shaklee sejak 2 tahun yang lepas akibat kulit kusam selepas bersalin dan resdung yang agak menganggu setiap pagi hari2 saya sejak dari sekolah lagi.

Setiap pagi akan kedengaran disetiap ruang rumah kelas ataupon tempat kerja saya bersin setiap pagi ..arhhhh malunya ..tidak boleh dibayangkan.

Bukan itu sahaja resdung yang saya alami juga mengakibatkan saya alah pada habuk dan makanan. Bukan pada makanan laut seperti sotong udang dan ketam sahaja malah pada semua makanan seperti ayam dan ikan yang tidak fresh juga akan menyebabkan saya mengalami kegatalan pada hidung dan mata. Yang lagi teruk mata saya akan membengkak, berair dan gatal kemerahan dengan teruknya.

Boleh bayangkan tak saya juga tidak boleh membeli ayam di Tesco kerana ayam-ayam disana sudah tidak segar lagi. Pasar malam adalah hanya tempat saya membeli makanan basah .

Oleh kerana takutkan kehilangan hidung yang sering diperkataan saya mula cuba mencari penawar untuk permasalahan saya.

Untuk permulaan saya hanya mengamalkan vitamin C sahaja dah sebulan kemudian baru lah menambah Alfalfa sebagai 1 set resdung.

Saya konsisten makan dalam sebulan dan telah menunjukan tidak balas bahawa saya tidak lagi bersin diwaktu pagi dan mengalami kegatalan pada mata dan hidung saya.

Saya juga boleh makan makanan laut tanpa berpantang lagi seperti selalu. Alhamdulillah ..akhirnya saya keluar dari masalah saya yang menghantui saya bertahun-tahun lamanya sejak dari sekolah lagi .

Terima kasih Allah..

Pada mereka yang mengalami masalah seperti saya anda boleh mencuba Set Resdung Shaklee ini kerana ia sangat berkesan. Saya yakin ia juga berkesan pada anda.”


Testimoni Bergambar Set Redung Shaklee

Jika uolls berminat untuk mendapatkan SET RESDUNG SHAKLEE ini, teruskan klik BELI  dan tunggu sahaja set ini sampai ke depan pintu rumah. Saya juga boleh dihubungi di talian 018-2835 816 untuk konsultasi sepenuhnya mengenai produk Shaklee.

mamavogue

 

 

Kenapa Beli Twin Pack Vivix Lebih Menguntungkan

Kalau uolls kenal produk Shaklee, confirm uolls kenal dengan satu killer produk ni iaitu Vivix. Vivix adalah minuman botanikal yang tinggi dengan antioksidan yang membantu melindungi sel badan dari serangan radikal bebas. Ianya membantu memperbaiki DNA dan meningkatkan tenaga sel.

Sebenarnya ada banyak lagi kebaikan Vivix ni. Ianya membantu kita memelihara organ dan tubuh badan secara menyeluruh kerana ia bertindak terus ke tahap sel. Tapi kali ni saya nak beritahu kenapa beli Twin Pack Vivix (2 botol Vivix) adalah lebih berbaloi dan menguntungkan.

Vivix Shaklee

Keahlian Percuma

Yang PERTAMA, apabila kita beli 2 botol Vivix secara automatik kita akan dapat keahlian seumur hidup secara PERCUMA. Haa.. siapa tak suka benda percuma kan? Keahlian Shaklee adalah berharga RM69 tau! Tapi disebabkan korang beli 2 botol Vivix, maka dah tak perlu lagi nak bayar yuran keahlian tu.

Penjimatan Sehingga RM200

Yang KEDUA, sudahlah dapat jimat RM69 (yuran keahlian) JIMAT lagi hampir RM200 sebab dapat beli Vivix dengan harga ahli! Memang berbaloi-baloi sangat kan?

Penghantaran PERCUMA

Yang KETIGA, tiada kos penghantaran untuk pembelian Vivix! Jimat lagi RM10 kan? Banyaknyaa dapat jimat bila beli Twin Pack Vivix ni.

Bonus Tunai

Yang KEEMPAT pun sangat best. Keahlian percuma, jimat lagi ratusan ringgit. Lepas tu Shaklee bagi pula bonus TUNAI pada 15 haribulan seterusnya. Contohnya, jika Vivix Twin Pack dibeli pada bulan Oktober, maka 15hb November korang akan dapat ka-ching $$ dalam akaun..

Dapat Keistimewaan Sebagai Ahli

Yang KELIMA, disebabkan korang dah automatik menjadi ahli maka ada banyak keistimewaan yang Shaklee sediakan untuk korang rebut. Ruang dan peluang untuk menjadi lebih sihat, lebih cergas dan menjalani kehidupan yang lebih baik. Paling utama, dapat la korang borong produk Shaklee dengan HARGA AHLI. Senang kan? Tak perlu buang masa survey harga sana sini.

Dapat Join GROUP Yang Super Awesome

Yang KEENAM, jika korang beli Vivix Twin Pack dengan saya maka dah tentu secara automatik juga korang akan dapat join support group yang super awesome! Tiada paksaan dalam berbisnes tau. Support group ini hanya sebagai tempat mencari informasi tentang nutrisi dan juga ruang pertanyaan mengenai produk Shaklee. Tapi kalau korang buat keputusan untuk berbisnes, maka korang akan dapat join group yang SUPER DUPER AWESOME! Hebat kan?

jadi, jangan tunggu lama-lama lagi tau. Jika korang memang dah buat keputusan untuk mula mengamalkan Vivix, lebih baik korang jangan lepaskan peluang yang terbaik ni. Hanya perlu save nombor HP ni sahaja 018-2835 816.

mamavogue

Kenali Punca Jerawat dan Cara Mudah Mengatasinya

JERAWAT!! Mimpi ngeri buat semua orang terutama kaum wanita kan. Jerawat ni bukan sahaja menyakitkan tetapi membuatkan muka kelihatan bengkak dan kemerahan. Malah jerawat boleh menyebabkan seseorang itu menjadi kurang berkenyakinan terhadap diri sendiri dan malu untuk bersosial. Of kos saya boleh relate dengan masalah ini sebab saya mempunyai masalah jerawat ni sejak berumur 17 tahun.

Beberapa bulan sebelum SPM, ketika saya sedang membuat persiapan untuk peperiksaan besar itu saya perasan perubahan yang sangat ketara pada kulit muka. Ia jadi terlalu berminyak dan kadang-kadang berbiji halus kemerahan. Tak lama lepas tu mula la keluar biji-biji yang lebih besar dan bernanah. Tapi masa tu tak peduli sangat sebab fikirkan stress belajar je.

Every girls nightmare!!
Every girls nightmare!!

Tetapi, setelah berumur 33 tahun ni muka masih berjerawat, tiu bukan stress dah namanya! Mesti ada something wrong somewhere kan. Ramai yang kata nanti dah ada anak hilang la jerawat tu (sama macam senggugut) tapi rupanya hanya mitos belaka. Sedihhhh! Dah jadi mak orang pun muka masih dipenuhi jerawat terutama ketika datang bulan. Maka bermula lah misi mengenali punca sebenar Cik Jerawat ini..

Punca-punca Jerawat Yang Jarang Kita Tahu

Musuh nombor satu tetapi bestfriend forever jerawat adalah GULA PUTIH. Haa terkejut kan? Apa kaitannya gula dengan jerawat? Bila kandungan gula terlalu tinggi dalam darah, ia buat darah jadi pekat dan sukar mengalir dengan lancar. Maka segala vitamin dan supplemen yang kita duk pulun untuk jerawat ni tak dapat berfungsi dengan baik! Rugi je kan bayar mahal-mahal beli vitamin.

Yang kedua, MAKANAN BERGORENG dan berminyak. Selama ni sedap je kan belasah goreng pisang, cekodok, ayam goreng, mee goreng. Segala jenis yang berminyak semua di telan! Inipun sama juga, ia menyebabkan pengaliran darah yang tidak lancar seterusnya segala makanan kesihatan yang kita ambil tak dapat diserap sempurna.

Kurangkan atau elakkan terus makanan berminyak dan diproses
Kurangkan atau elakkan terus makanan berminyak dan diproses

Yang ketiga, USUS YANG KOTOR. Macam mana nak tahu usus kita kotor ke tidak? Orang yang mempunyai usus yang sihat adalah orang yang melakukan pembuangan paling minimum 2 kali sehari dan kentutnya tidak berbau. Bila usus kotor dan bertoksin, macam mana ia nak serap segala nutrien dalam makanan? Dan bila toksin dan tertalu banyak, ia akan menyebabkan kulit kita menjadi berjerawat dan berminyak.

Selain daripada 3 punca di atas, jerawat juga boleh timbul disebabkan PENCEMARAN UDARA, terlalu banyak mengambil minuman BERKAFEIN dan yang paling penting, KURANG MINUM AIR MASAK. Bila kita dah tahu puncanya, maka lebih senang untuk kita atasi masalahnya kan.

Cara Mudah Mengatasi Masalah Jerawat

Sebenarnya kebanyakan daripada punca di atas adalah sebab utama kenapa kulit muka saya berjerawat. Sebelum ini, memang tak pernah nak jaga pemakanan dan amalkan diet yang lebih sihat. Namun, awal tahun ini saya ada buat detoks parasit bersama-sama geng se-Shaklee dan hasilnya sangat mengujakan! Detoks parasit adalah detoks ketika bulan mengambang penuh. Kiraan hari detoks tersebut menggunakan tarikh kalendar hijrah. Alhamdulillah ia memberi kesan yang sangat baik dan kulit saya nampak semakin sihat.

Bila kita dah tahu puncanya, lebih senang untuk kita atasi masalah jerawat ini tau. Yang PERTAMA pastikan kita minum air masak secukupnya setiap hari. Air masak membantu badan kita menyingkirkan toksin dan membersihkan usus dengan lebih baik.

Minum air yang mencukupi penting untuk tubuh badan kita
Minum air yang mencukupi penting untuk tubuh badan kita

Yang KEDUA, kurangkan gula dalam makanan dan minuman harian kita. Gula bukan yang kita guna untuk bancuh air sahaja tau, tetapi dia terdapat dalam hampir semua makanan yang diproses terutama roti, biskut, minuman 3in1, kek, pastri dan banyak lagi.

Yang KETIGA, bila dah kurangkan makanan bergula, bergoreng, berminyak dan minum air masak secukupnya pastikan kita membuang sisa kumbahan dalam perut tu sehari 2 kali. Paling tidak pun mesti setiap hari. Tak perlu pun disimpan lama-lama dalam perut, kang lebih banyak mendatangkan mudarat dan penyakit.

punca-jerawat
Gambaran ini memberikan penjelasan kepada beberapa punca kulit muka berjerawat

Haa.. bila dah baca rasa macam mudah je sebenarnya kan? Salah tu.. Tak mudah tau nak kurangkan gula dan makanan bergoreng terutamanya dalam pemakanan seharian kita. Tetapi demi usus dan kulit yang lebih bersih dan sihat, sebaiknya kita kawal pemakanan kita. Banyak je resepi sihat yang boleh dicuba dalam Facebook dan juga Google. Antara rajin atau tak je..hihi.

Selamat mencuba! Insya Allah hasilnya pasti positif dan ketara.

signature

mamavogue

 

Vivix Bantu Kawal Paras Gula Dalam Darah

Bercerita tentang paras gula tidak stabil, iaitu kecing manis, masih teringat keadaan bapa mertua saya ketika dia tiba-tiba pitam di dapur. Dalam kerisauan dan kelam kabut mak mertua saya, suami bancuhkan air gula dan suakan ke mulut bapanya. Cukuplah seteguk dua hanya untuk beri dia sedikit tenaga agar dia boleh bangun dan dialihkan ke katil. Bila di bawa ke klinik, rupa-rupanya dia dalam keadaan hypoglycemia (kekurangan gula dalam darah).

Bapa mertua memang dah lama mengidap kencing manis, sejak dari zaman mudanya kata suami. Dia hanya bergantung kepada ubat semata-mata dan tidak berapa menjaga pemakanannya. Kencing manis ini jika tidak dikawal memang paras gula jadi tak stabil, sekejap terlalu tinggi, sekejapan pula boleh jadi terlalu rendah. Ianya boleh mmudaratkan jika dibiarkan terlalu lama tidak dikawal.

Dalam banyak-banyak produk Shaklee, selain daripada ESP (Energizing Soy Protein), GLA Complex dan Vitalea, Vivix adalah antara produk yang selalu dicadangkan untuk pesakit kencing manis. Vivix mempunyai 15 jenis polifenol tumbuhan yang dipanggil resveratrol.

Bila sebut perkataan resveratrol, mesti orang semua kerut dahi. Apa benda lah resveratrol ni, dah la susah nak sebut pulak tu. Resveratrol adalah bahan yang terkandung di dalam kulit buah anggur, kekacang dan juga sesetengah buat beri. Ia bertindak sebagai antioksidan yang melindungi dan melawan radikal bebas dari merosakkan sel.

Di dalam Vivix, resveratrol diperolehi dari buah Anggur Muscadine, anggur yang besaiz seperti sebiji bola golf. Selain itu, ia juga diperolehi daripada tumbuhan yang bernama Polyganum Cuspidatum (Japanese Knotweed), Lobak Ungu dan Elderberry. Apa pula tugas resveratrol ini ya?

vivix-kencing-manis

1. Mengekalkan fungsi insulin

Insulin adalah hormon yang mengawal dan menstabilkan kandungan gula dalam darah. Apabila seseorang itu menghidap kencing manis, ianya samada pankreas tidak mampu untuk menghasilkan insulin (Type I), sel-sel badan tidak lagi bertindakbalas dengan insulin (Type II – paling biasa) ataupun ibu mengandung yang menghidap kencing manis (GDM)

2. Mencegah pembentukan AGE (Advanced Glycation End) protein

AGE terbentuk apabila gula yang berlebihan di dalam salur darah terkumpul dan ‘terikat’ dengan protein dan membentuk molekul yang merbahaya. Sel dan molekul yang terbentuk akan menyebabkan faktor penuaan tubuh badan berlaku lebih cepat dari biasa.

Saya kongsikan di sini beberapa testimoni pesakit kencing manis yang mendapat manafaat dengan mengamalkan Vivix secara konsisten.

Berpuas hati dengan Vivix sehingga nak beli satu set promosi (Beli 6 percuma 1)
Berpuas hati dengan Vivix sehingga nak beli satu set promosi (Beli 6 percuma 1)

 

Pesakit diabetes selama 14 tahun kini bebas menikmati hidup setelah 7 bulan konsisten dengan Vivix
Pesakit diabetes selama 14 tahun kini bebas menikmati hidup setelah 7 bulan konsisten dengan Vivix

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan konsultasi mengenai Vivix Shaklee ini. Ianya adalah minuman botanikal yang kaya antioksidan dan bertindak terus hingga ke tahap selular. Nak tahu perkara yang lagi hebat, setiap pembelian 2 botol Vivix, anda layak mendapat keahlian PERCUMA seumur hidup dan bonus tunai di bulan berikutnya.

signature

mamavogue

selfpromo

Tsunami Shaklee – Kepentingan Menjaga Kesihatan Keluarga

Selain menjaga makan minum dan pakaian keluarga, mak mak ni ada satu lagi perkara yang sangat dia ambil berat. Bab kesihatan suami dan anak anak. Mak mak ni kalau boleh sentiasa nak pastikan kesihatan suami dan anak anak berada di tahap terbaik. Bila salah seorang ahli keluarga tak sihat, mula la mak mak ni tak senang duduk.

Maka di rumah kecilku ini (eh takde kena mengena) memang selalu standby NUTRIFERON, SR VITA C, VITA C CHEW (untuk si anak) & ZINC COMPLEX ni untuk memastikan tahap imuniti badan suami dan anak sentiasa dalam keadaan paling optimum. Set ini perlu sentiasa ada dirumah umpama first aid kit.

Nutriferon ini adalah dalam bentuk serbuk dan sangat mudah ditelan. Ada sedikit rasa manis, so tak perlu rasa takut nak telan je. Anakku selamba je telan sepeket, siap tanya boleh ambil lebih tak!

photogrid_1468759752931

Ramai yang tak perasan kepentingan Zinc Complex. Ia membantu fungsi kelenjar thymus yang mengeluarkan T-Cell untuk menentang kanser dan menghalang jangkitan penyakit. Ia juga membantu mengekalkan fungsi insulin. Banyak lagi sebenarnya fungsi zinc dalam tubuh badan manusia. Zinc adalah salah satu mineral yang sangat penting untuk mengekalkan fungsi badan.

Sejak ada set first aid kit ini, takde dah saya simpan ubat jenama P lagi. Kalau dulu, mesti nak buat stok berkotak-kotak. Sejak mengamalkan Shaklee, dah bertahun tak beli dah. Lebih baik buat pilihan bijak, yang lebih selamat dan semulajadi.

Shaklee Subang Jaya
Si anak yang sangat sukakan Nutriferon! Yang penting, ianya membantu mencegah dari jangkitan selsema dan batuk

Bila sistem imun keluarga kita kuat, nak pergi bercuti atau majlis mana-mana pun tak risau. Saya dah lama tak risau pasal si anak lagi, nak berendam lama-lama dalam pool ke, nak bermain bergolek kat taman permainan ke.. Sebab saya tau badan dia dilindungi dari dalam 😉

Mak mak ni kan superwoman! Kalau boleh semua kita nak jaga & protect. Kalau ada di kalangan mak mak sekelian yang mahukan sesuatu yang selamat, semulajadi dan terbaik untuk keluarga, jangan segan-segan mesej saya okey!

signature

mamavogue

selfpromo

Promosi September 2016 – Set Kulit Cantik Berseri

Bulan September 2016 sudah masuk hari ke 8, rasa-rasanya masih belum terlambat untuk saya membuat hebahan pasal promosi bulan ni kan. Shaklee ni memang terbaik dan sangat memahami tau! Setiap kali promosi mesti kena dengan tema dan waktunya. Bulan ini bulan untuk kita mencantikkan diri, dalam masa yang sama mengawal dan menstabilkan gula dalam darah.

Hebat kan? Promosi dua dalam satu! Sihat dari dalam dan cantik di luaran juga. Nak tahu produk apa? Haa.. jawapannya ada dalam gambar di bawah 😉

ESP Shaklee
Beli 6 botol Dapat 7 botol / Beli 2 botol Dapat Diskaun 5%

Biar saya explain sikit tentang ESP dan SR Vita C yang boleh membantu mengawal gula dalam darah.

ESP Shaklee adalah sumber protein tumbuhan yang tulen dan semulajadi tanpa sebarang pengawet dan perasa tambahan. Ia juga mempunyai Index Glisemik yang rendah iaitu 39 sahaja. Protein adalah bahan asas dalam pembinaan sel-sel badan dan sumber penting dalam penghasilan hormon termasuklah insulin.

Vitamin C Shaklee pula adalah dari sumber jagung. Bioflavonoids yang terkandung di dalam Vitamin C Shaklee membantu meningkatkan lagi fungsi vitamin c tersebut, membantu mencegah pengoksidaan dan mencegah gula dalam sel badan bertukar menjadi sorbitol. Pengambilan Vitamin C selepas makan membantu mengawal paras gula dari naik secara mendadak.

Antara testimoni terbaik ESP Shaklee dengan ibu mengandung yang disahkan GDM pada kehamilan kedua, namun bebas dari GDM bila mengamalkan ESP pada kehamilan ketiga.

ESP Shaklee
Bacaan gula stabil dan normal dengan pengambilan ESP

———————————————————————————-

Semua orang terutama perempuan memang mahukan kulit yang bebas jerawat dan halus bersih. Maka sesuai sangatlah dengan pengambilan Dazzling Duo ni tau! ESP sebagai sumber protein asas dalam pembinaan sel baru mempercepatkan penyembuhan luka dan kesan parut akibat jerawat. Dan hasil terbaik bila hilang segala kulit kusam dan tona tak sekata. Sel =sel baru dan sihat ini juga akan lebih cepat menyerap segala vitamin yang diperlukan tubuh. Maka tak hairanlah kesannya nampak lebih jelas dan ketara kan.

Saya kongsikan testimoni beberapa ibu-ibu yang secara tak sengaja memiliki kulit lebih cantik apabila mengamalkan ESP untuk tujuan lain..hihihi. Best kan? Kesan dua dalam satu.

ESP Shaklee
Kulit kelihatan cerah dan licin. Nampak lebih sihat.
ESP Shaklee
Dulu kulit kusam dan berparut. Kini tidak lagi!

 

Selain untuk kulit yang cantik, ESP amatlah sesuai untuk ibu-ibu samada yang bekerjaya atau suri rumah bekerja yang memerlukan tenaga segera, energy booster agar segala urusan harian dapat dilaksanakan dengan baik.

14233845_10209126125643320_1742238216_o

Hubungi saya untuk pembelian kedua-dua produk hot ini ya. Penghantaran (COD) di sekitar Sunway, Subang Jaya, Shah Alam dan Puchong dan pengeposan di seluruh Malaysia!

signature

mamavogue

selfpromo

Impian Memiliki Kulit Bebas Jerawat dan Kesan Parut

Saya akui, saya bukan jenis yang sangat menjaga kulit muka sejak zaman sekolah lagi. Saya tidak memiliki ritual penjagaan yang sempurna iaitu dengan penggunaan pencuci muka, toner, krim siang dan malam apetah lagi serum atau masker. Sejak tingkatan tiga, kulit saya mula berminyak dan berjerawat terutama ketika datang bulan. Bila mula bekerja, saya ada juga mencuba beberapa jenis produk kecantikan kulit namun hasilnya hampa. Maka, niat untuk memiliki kulit bebas jerawat seakan tidak kesampaian.

Kulit saya jenis yang berminyak, keseluruhannya. Menjelang tengahari, kulit saya akan menjadi lebih berminyak dan mudah kotor. Setiap hari, saya akan mencuci muka dan menggunakan krim pelembap sahaja. Jika berbedak, jerawat akan menjadi lebih parah!

Dipendekkan cerita, awal tahun 2016 hari tu upline Shaklee kongsikan satu ilmu untuk membersihkan dan mencantikkan kulit dalam masa 1 bulan bersama Sustained Released Vita C Plus Shaklee. Hanya dengan Vitamin C je tau. Beliau kongsikan cara pengambilan yang betul dan jadual yang sepatutnya untuk mendapatkan hasil yang terbaik.

Cuba perhatikan testimoni-testimoni yang saya kongsikan ni. Teruja kan tengok kesan Vitamin C pada kulit diorang! Syaratnya cuma satu, konsisten dan disiplin!

testi_vita C1

 

testi_vita _C2

Maka pada bulan Februari, bermula la projek mencantikkan kulit dengan Vitamin C ni. Kami buat secara berkumpulan, barulah sentiasa bersemangat dan bermotivasi, kan. Itulah kelebihan mendaftar Shaklee bersama kami..hihihi. Dan hasilnya setelah 2 bulan, kulit saya kurang berminyak dan susah dihinggapi jerawat. Ini baru 2 bulan tau! Saya akan teruskan pengambilan mengikut jadual sehingga mendapat hasil yang memuaskan hati.

testimoni_vita_C
Inilah wajah tuan tanah Diary Nutrisi Mama

Sekarang ini, kulit saya kelihatan lebih bersih dan cerah. Takde la kusam, tak sekata dan berminyak macam dulu-dulu. Kalau pun nak datang bulan, hanya jerawat kecil yang muncul dan tak kekal lama. Sekejapan je dah kecut! Alhamdulillah.. akhirnya impian saya nak memiliki kulit bebas jerawat dan kesan parut bakal menjadi nyata. Banyak rupanya kebaikan Vitamin C ni selain untuk kulit. Salah satunya, sebagai ejen detoks. Haa.. yang tu tak dapat la nak cerita semua kat sini. Nanti saya sambung di entry akan datang.

Buat yang berminat untuk ketahui rahsia mencantikkan kulit dengan Vitamin C Shaklee ni, bole lah whatsapp atau sms saya di 018-2835816. Insya Allah saya akan cuba guide sehingga berjaya.

signature

mamavouge

selfpromo

Kebaikan Minum Jus Oren Segar Setiap Hari

Bila kita menginap di hotel, kita selalu perasan jus oren akan dihidangkan ketika waktu bersarapan bersama-sama kopi, teh dan susu. Selain jus oren, kadang-kadang ada juga jus buah-buahan segar yang lain. Sebenarnya banyak kebaikan bila kita minum jus buah-buahan di waktu pagi. Antaranya mengelakkan sembelit dan melancarkan sistem penghadaman. Tapi kali ni saya nak fokus pada jus oren segar sahaja.

Banyak sangat kebaikan kalau kita minum jus oren setiap hari lebih-lebih lagi jika disediakan segar dirumah. Biasanya yang dalam kotak tu, dah dicampur bahan pengawet ataupun gula yang berlebihan. Jadi saya nak kongsikan dengan semua betapa bagusnya kita minum jus oren setiap hari!

~ Vitamin C – Rasanya ramai sedia maklum bahawa oren memang kaya dengan Vitamin C. Ianya adalah sebahagian dari keluarga buah sitrus yang boleh membantu meningkatkan imun sistem supaya badan dapat menentang infeksi dan penyakit dengan lebih baik. Selain daripada itu, Vitamin C juga dapat memastikan tubuh badan menyerap kalsium dan zat besi dengan baik.

~ Hesperidin – atau dikenali sebagai bioflavonoid (macam biasa dengar je pasal bioflavonoid ni kan? hihihi). Fungsinya adalah untuk membantu fungsi saluran darah dalam badan, mengawal tekanan darah yang normal dan mengelakkan masalah penyakit kardiovaskular.

~ Asid folik – sangat penting untuk wanita yang ingin hamil dan sedang hamil. Ibu yang hamil memerlukan asid folik agar dapat mengelakkan masalah pada saraf tunjang dan otak bayi.

Jus Oren

~ Masalah kulit – ianya membantu membersih dan mengecilkan pori di kulit. Jus oren juga dipercayai dapat mengelakkan kedut dan garisan halus di muka.

~ Kolagen – kandungan Vitamin C yang tinggi dalam jus oren adalah sangat baik untuk penghasilan kolagen. Ianya bukan sahaja untuk kulit malah kolagen adalah struktur penting dalam tulang, sendi, ligamen dan saluran darah.

Selain dari yang saya kongsikan di atas, sebenarnya ada banyak lagi kebaikan jus oren. Namun, dalam kebaikannya, jus oren mengandungi kadar gula yang tinggi meskipun yang diperah secara semulajadi. Pengambilan yang berlebihan tanpa diseimbangkan dengan air masak mungkin akan mendatangkan keburukan.

Jika kalian ingin mendapatkan kebaikan jus oren tanpa merisikokan tahap gula dalam badan, saya ada penyelesaiannya di SINI.

Semoga bermanafaat!

signature

mamavogue

 

Y.E.S Shaklee ; Tingkatkan Kesihatan Secara Keseluruhan Dengan Vivix

Biasanya, bila kita dengar pasal sesuatu supplement atau produk yang boleh mengubati hampir semua jenis penyakit mesti kita rasa ‘Eh ye ke ni? Boleh percaya ke?’ Saya tak pasti tentang produk lain tapi saya amat yakin dengan Vivix Shaklee. Sebabnya ia adalah hasil dari penyelidikan bertahun-tahun dan menjalani ujian klinikal bagi memastikan keberkesanannya.

Bahan utama dalam Vivix Shaklee adalah Anggur Muscadine, sejenis anggur liar bersaiz seperti bola golf dan mempunyai 20 kromosom (sebab itu ianya mempunyai fungsi imun yang tinggi dan tahap antioksidan yang lebih kukuh). Selain itu, bahan yang terdapat di dalam Vivix ialah Lobak Ungu (Purple Carrot), Elderberry dan Polyganum Cuspidatum (Knotweed Jepun). Bahan-bahan ini kaya dengan polifenol dan resveratrol.

Vivix Shaklee

Y.E.S Shaklee pula adalah singkatan dari Young Entrepreneur System yang ditawarkan oleh Shaklee dan Vivix adalah dibawah Set Healthy Young Living. Sesiapa sahaja layak mendapat apa yang ditawarkan dengan pembelian 2 botol Vivix dengan diskaun 5%. Selain diskaun, ada banyak lagi yang ditawarkan di bawah Program Y.E.S ini

~ Pendaftaran sebagai ahli secara PERCUMA (Jimat RM69)

~ Sebotol Vitalea Iron Formula PERCUMA (Bernilai RM94)

~ Pulangan Tunai (pada 15hb berikutnya – bernilai RM30++)

~ Pembelian seterusnya dengan harga ahli (Jimat 15-20% setiap produk)

~ ‘Matching Bonus’ iaitu Pulangan Tunai Berganda (terma & syarat)

Sebenarnya ada banyak lagi tawaran hebat yang akan diterima sekiranya benar-benar berminat dengan Program Y.E.S ni. Lebih-lebih lagi jika mendaftar dibawah group yang betul dan serius. Setiap ahli akan diberi maklumat terkini dan dibimbing sepenuhnya sekiranya berminat untuk memulakan bisnes online bersama Shaklee. Saya amat mengalu-alukan surirumah terutamanya menyertai saya menjana pendapatan hanya di hujung jari.

Hanya whatsapp/sms atau call nombor 018 2835 816 sekiranya berminat mengetahui lebih lanjut!

signature

RAHA MOHD ISKAK

018-2835 816