Tsunami Shaklee – Basic H Pencuci Serbaguna dan Serbaboleh

Basic H si pencuci serbaguna Shaklee, tanpa bahan kimia, selamat dan semulajadi. Ianya diperbuat daripada ekstrak kelapa dan jagung.

Apa yang membuatkan saya suka sangat dengan Basic H ni ialah ;

  1. Sangat Mudah Digunakan – Cairkan setitik Basic H dengan 300ml air dan masukkan dalam botol spray. Semburkan saja di mana ada habuk atau kekotoran lepas tu lap sahaja dengan kain. Mudah dan ringkas
  2. Jimat – Satu botol Basic H boleh bertahan sehingga enam bulan! kadang-kadang ada yang lajak ke setahun pun.
  3. Tak Perlu Dibilas – Bila kita semburkan pada perabut, kemudian lapkan sahaja dengan kain. Itu sudah memadai. Tak perlu dibilas lagi dengan air bersih. Sama juga situasinya jika mengemop lantai. Selepas menggunakan Basic H, tak perlu dibilas lagi sekali. Jimat masa kan!
  4. Selamat – Sebab apa? Sebab ia tiada bahan kimia. Sangat sesuai digunakan oleh mak mak yang ada anak kecil yang sedang seronok merayap ke sana-sini dalam rumah.
  5. Serbaguna – Sebotol Basic H boleh digunakan untuk membersih dan mencuci pelbagai jenis pakaian, kasut sekolah, mencuci tandas, mencuci kereta/motor, membersihkan hasil seni anak di dinding, membersihkan peti sejuk, dapur dan banyak lagi lah. Asal saja ada benda nak dicuci, Basic H lah pilihan utama.
Basic H Shaklee
Sembur-sembur sikit, lap dan terus bersih!

Selalunya saya akan standby larutan Basic H dalam botol spray supaya bila ada kesan tumpahan atau habuk, sembur je dan lap. Terus bersih. Mudah, senang, ringkas dan jimat masa. Basic H memang pembantu yang baik untuk mak mak yang selalu sibuk dan tak cukup tangan menguruskan kerja-kerja rumah.

signature

mamavogue

Tsunami Shaklee – Rumah Idaman Hati

Rumah idaman hati saya kalau boleh biarlah yang dibina atas tanah sendiri, mempunyai 5 bilik dan ruang laman yang luas. Banglo 5 bilik ini akan mempunyai ruang solat atau surau kecilnya sendiri. Di bahagian luar pula akan ada taman bunga-bungaan yang terjaga rapi.

Kenapa nak banyak-banyak bilik sedangkan saya sekeluarga hanya 3 orang? Takkan nak dibiarkan berhabuk saja kan.. Sebenarnya bilik yang banyak tu untuk memudahkan mertua, mak ayah dan adik beradik ku yang ramai merasa selesa dan tenang bila bertandang ke rumah.

Watak utama dalam sebuah rumah adalah master bedroom. Bilik utama ini akan menghadap ke arah taman bunga yang akan dapat dilihat terus melalui pintu kaca. Bangun pagi je dah boleh terus nampak ciptaan Allah swt.

Satu lagi watak penting dalam sebuah rumah pastilah dapurnya! Ruang peribadi mak mak sekelian alam. Tempat menghasilkan karya dan melakarkan kreativiti dalam masakan. Bila ruang dapur cantik teratur, mood nak masak pun berbunga-bunga je. Saya suka ruang dapur yang jenis terbuka macam dalam poster. Cantik kan?

13495568_10208545977899989_5147168098175699307_o

Kawan-kawan dijemput datang dengan hati dan pintu yang terbuka luas. Tapi sebelum tu, mohon doakan rumah impian ini siap terbina dengan cantiknya pada tahun 2020.

signature

mamavogue

Promosi September 2016 – Set Kulit Cantik Berseri

Bulan September 2016 sudah masuk hari ke 8, rasa-rasanya masih belum terlambat untuk saya membuat hebahan pasal promosi bulan ni kan. Shaklee ni memang terbaik dan sangat memahami tau! Setiap kali promosi mesti kena dengan tema dan waktunya. Bulan ini bulan untuk kita mencantikkan diri, dalam masa yang sama mengawal dan menstabilkan gula dalam darah.

Hebat kan? Promosi dua dalam satu! Sihat dari dalam dan cantik di luaran juga. Nak tahu produk apa? Haa.. jawapannya ada dalam gambar di bawah ­čśë

ESP Shaklee
Beli 6 botol Dapat 7 botol / Beli 2 botol Dapat Diskaun 5%

Biar saya explain sikit tentang ESP dan SR Vita C yang boleh membantu mengawal gula dalam darah.

ESP Shaklee adalah sumber protein tumbuhan yang tulen dan semulajadi tanpa sebarang pengawet dan perasa tambahan. Ia juga mempunyai Index Glisemik yang rendah iaitu 39 sahaja. Protein adalah bahan asas dalam pembinaan sel-sel badan dan sumber penting dalam penghasilan hormon termasuklah insulin.

Vitamin C Shaklee pula adalah dari sumber jagung. Bioflavonoids yang terkandung di dalam Vitamin C Shaklee membantu meningkatkan lagi fungsi vitamin c tersebut, membantu mencegah pengoksidaan dan mencegah gula dalam sel badan bertukar menjadi sorbitol. Pengambilan Vitamin C selepas makan membantu mengawal paras gula dari naik secara mendadak.

Antara testimoni terbaik ESP Shaklee dengan ibu mengandung yang disahkan GDM pada kehamilan kedua, namun bebas dari GDM bila mengamalkan ESP pada kehamilan ketiga.

ESP Shaklee
Bacaan gula stabil dan normal dengan pengambilan ESP

———————————————————————————-

Semua orang terutama perempuan memang mahukan kulit yang bebas jerawat dan halus bersih. Maka sesuai sangatlah dengan pengambilan Dazzling Duo ni tau! ESP sebagai sumber protein asas dalam pembinaan sel baru mempercepatkan penyembuhan luka dan kesan parut akibat jerawat. Dan hasil terbaik bila hilang segala kulit kusam dan tona tak sekata. Sel =sel baru dan sihat ini juga akan lebih cepat menyerap segala vitamin yang diperlukan tubuh. Maka tak hairanlah kesannya nampak lebih jelas dan ketara kan.

Saya kongsikan testimoni beberapa ibu-ibu yang secara tak sengaja memiliki kulit lebih cantik apabila mengamalkan ESP untuk tujuan lain..hihihi. Best kan? Kesan dua dalam satu.

ESP Shaklee
Kulit kelihatan cerah dan licin. Nampak lebih sihat.
ESP Shaklee
Dulu kulit kusam dan berparut. Kini tidak lagi!

 

Selain untuk kulit yang cantik, ESP amatlah sesuai untuk ibu-ibu samada yang bekerjaya atau suri rumah bekerja yang memerlukan tenaga segera, energy booster agar segala urusan harian dapat dilaksanakan dengan baik.

14233845_10209126125643320_1742238216_o

Hubungi saya untuk pembelian kedua-dua produk hot ini ya. Penghantaran (COD) di sekitar Sunway, Subang Jaya, Shah Alam dan Puchong dan pengeposan di seluruh Malaysia!

signature

mamavogue

selfpromo

Tempat Riadah Terbaik Untuk Sekeluarga – EnerZ Indoor Extreme Park

EnerZ Indoor Extreme Park and Sports Arena adalah tempat beriadah yang sangat sesuai untuk seisi keluarga.

Baru-baru ni saya dijemput oleh seorang blogger famous ke pelancaran pembukaan semula EnerZ Indoor Extreme Park. Actually EnerZ ni hanya sekangkang kera je dari rumah sebab tu la macam tiada alasan dah nak menolak ajakan itu..haha (bajet superbusy la konon). Ianya terletak betul-betul dipersimpangan antara USJ14 dengan USJ 8, Persiaran Subang Indah. Kalau jalan kaki dari stesen LRT Taipan tu lebih kurang 10minit je.

EnerZ Indoor Extreme Park, berkeluasan 80,000kaki persegi is one of Asia’s Largest Indoor Extreme Park and Sports Arena. Its quite big right? Memang puas la bermain dan beraktiviti kat sini. Selain trampoline, ada berjenis lagi permainan yang boleh kita cuba iaitu Gladiator, Wall Climbing, Dodge Ball, Sky Rope dan ruang permainan untuk anak-anak kecil.

Masa hari pelancaran tu saya pergi bersama bodyguard kecil, memang puas la dia bermain dan melompat! Payah sungguh nak ajak balik!

Harga tiket/pass masuk ada beberapa pakej.

  1. Universal + Return Ticket Special RM39 for 3 hours (return ticket + RM10)- Off Peak / RM46 for 2 hours (return ticket + RM13) – Peak
  2. Family Pass (2 adult + 2 children) RM117 for 3 hours – Off Peak
  3. Family Pass (2 adult + 2 children) RM138 for 2 hours – Peak
  4. 20 Multi Group Pass (20 passes) RM560 for 3 hours – Off Peak / RM680 for 2 hours – Peak
  5. 8 Multi Group Pass (8 passes) RM240 for 3 hours – Off Peak / RM288 for 2 hours – Peak

Saya kongsikan gambar di sekitar majlis pada 25 Ogos 2016 yang lepas..

 

EnerZ Indoor Extreme Park
Pic 1 – (from left to right) Cik Wan Salwani Binti Wan AB Ghani, Director of EnerZ Indoor Extreme Park, Dato’ Wan AB Ghani Bin Wan Yusuf, Director of EnerZ Indoor Extreme Park, Mr Alvin Tey, Managing Director of EnerZ Indoor Extreme Park and Mr Peter Tey, Chief Operating Officer (COO) of EnerZ Indoor Extreme Park, officiating the reopening of EnerZ Indoor Extreme Park – one of Asia’s largest indoor extreme park and sports arena.

 

EnerZ Indoor Extreme Park
Game baru – GLADIATOR

 

Diary Nutrisi Mama
Yours Truly.. Kemain seronok dapat melompat kat sini kann.. Sampai takmo balik!

 

EnerZ Indoor Extreme Park
Suasana ketika majlis pelancaran dari lensa handphone mamavogue

 

Selain sesuai dijadikan tempat riadah sekeluarga, EnerZ juga menawarkan tempat untuk Team Building dan Majlis Sambutan Hari Jadi. Haa.. bestkan? Nak tau best ke tak korang kena pergi dan  cuba segala jenis permainan dalam EnerZ ni dulu. Pastinya berpuas hati lah! Ops! Lupa nak ingatkan sesuatu. Dalam pada korang berseronok-seronok melompat dan melakukan aktiviti, jangan dilupa langkah-langkah keselamatan yang telah ditetapkan oleh pihak EnerZ. Safety first okey.. Dan korang tak perlu bimbang kalau tak reti sebab nanti akan ada coach-coach yang dilatih khas untuk membantu korang melakukan apa-apa aktiviti.

Bila dah penat melompat, dah kehausan, di bahagian luar bangunan EnerZ ni ada tempat untuk chillax tau. So tak perlu keluar pergi jauh-jauh.

Bagi yang dah terpedaya dengan entry ni, dah tak sabar-sabar nak enjoy melompat kat trampoline silalah ke alamat kat bawah ni. Nak beli passs masuk secara online pun boleh!

 

EnerZ Indoor Extreme Park

Lot 791, Persiaran Subang Indah

47500 Subang Jaya

011 1500 0066 ( For Extreme Park & Events)

011 1500 0055 (Badminton Court Bookings)

www.enerz.my

Boleh Waze atau Gmaps je EnerZ Subang Jaya. Kedudukan dia betul-betul sebaris dengan Kilang Mamee dan Showroom Honda. Selamat berjimba!!

signature