Tips Turunkan Paras Kolesterol Dengan Pantas

Tips mudah turunkan paras kolesterol dengan pantas dengan hanya 2 produk Shaklee

Dalam Shaklee memang ada banyak produk yang apabila digabungkan akan memberi kesan yang lebih optimum dan terbaik. Saya nak kenalkan salah satu daripadanya di sini, iaitu Omegaguard dan Garlic Complex. Ia memberikan kesan yang lebih ketara menstabilkan tekanan darah tinggi dan menurunkan paras kolesterol.

Set kesihatan jantung

Omegaguard adalah minyak ikan tulen yang di ekstrak dari ikan laut air sejuk di perairan negara Jepun. Ianya telah melalui proses saringan ssebanyak 3 kali bagi memastikan tiada sebarang logam yang tertinggal di dalamnya.

Antara kelebihan Omegaguard ialah

  • Membantu menyingkirkan kolesterol dalam salir darah, menstabilkan tekanan darah tinggi, mencegah salur darah tersumbat
  • Membantu mengekalkan fungsi otak, mengelakkan Alzheimer
  • Bagus di ambil oleh ibu mengandung kerana ia membantu perkembangan otak bayi dalam kandungan
  • EPA yang terdapat didalamnya membantu meningkatkan sistem imun badan dan mengurangkan keradangan
  • Omega 3 yang terdapat didalamnya sangat baik digabungkan dengan Omega 6 untuk menseimbangkan hormon dan mengurangkan simptom menopaus

Garlic Complex pula telah diperakui khasiatnya sebagai antibiotik semulajadi. Apabila digabungkan kedua-dua ini kesannya

  • Mengurangkan alergi untuk pesakit sinus dan asthma
  • Antibiotik semulajadi untuk elakkan kulat, yis, candida, virus
  • Mengurangkan keradangan dan mempercepatkan penyembuhan luka untuk penyakit kulit seperti eczema dan psoriasis
  • Memelihara fungsi paru-paru dan mengurangkan serangan lelah dan bronkitis

Set ini juga memelihara kesihatan jantung dan mengurangkan risiko strok. Memang ramai antara customer saya yang amalkan set ini ialah dari golongan mak mak dan ayah kita. Mereka ni masih suka nak menikmati makanan lazat terutama ketika hari raya dan kenduri kendara.

Tetapi, harus diingatkan bahawa pengambilan set ini mesti diberitahu kepada doktor yang merawat. Kerana biasanya mak ayah kita dibekalkan doktor dengan ubat-ubatan kan. Jadi kita perlu pastikan cara pengambilan ia serasi dengan pengambilan ubatan.

Selain untuk pesakit kencing manis dan darah tinggi, set ini sebenarnya sangat sesuai diamalkan oleh sesiapa sahaja. Tak perlu tunggu sakit, tapi kekalkan kesihatan badan kita dengan baik.

Hubungi saya untuk order dan konsultasi sepenuhnya ya.

signature

mamavogue

selfpromo

Tips Urus Bisnes Sambil Uruskan Rumah

Bekerja dari rumah, memang tak mudah sebenarnya. Perkara paling penting adalah pengurusan masa supaya segala tugasan kerja dan urusan rumah berjalan lancar. Saya akui beberapa kali dah terbabas apabila melebihkan salah satu daripadanya. Jika terlebih masa kerja, maka urusan rumah tertangguh dan begitu juga sebaliknya.

Saya nak kongsikan di sini beberapa tips yang saya amalkan agar tugasan bisnes lancar, rumah pun tak terabai. Selain pengurusan masa, disiplin diri juga sangat penting.

tipsbisnes

Tips PERTAMA ialah TO DO LIST – Senaraikan semua urusan dan tugasan yang akan dilakukan secara harian ataupun mingguan. Asingkan mengikut kepentingan dan yang mana perlu dilaksanakan segera. To do list ini sebaiknya dibuat sebelum tidur atau awal pagi sebelum memulakan apa-apa tugasan.

Tips KEDUA ialah LAKSANAKAN SEKURANG-KURANGNYA 80% – Seboleh-bolehnya habiskan semua tugasan dalam to do list yang telah dibuat. Jika benar-benar tidak berkesempatan, cuba sebaiknya selesaikan 80% daripada senarai tersebut.

Tips KETIGA ialah UTAMAKAN KELUARGA – Jangan dilupa jawatan utama kita adalah seorang suri rumah, isteri dan ibu kepada anak-anak yang comel. Maka jika berada dalam keadaan yang berbelah bagi, utamakan urursan bersama keluarga. Pastikan kita dah luangkan masa secukupnya dengan suami dan anak-anak. Bila mereka gembira, baru lah senang hati nak berbisnes.

Tips KEEMPAT ialah CATAT NOTA/ILHAM/IDEA – Idea aau ilham ni kadang-kadang muncul pada waktu tak terduga. Tengah suap anak, tengah menyapu atau tengah sidai kain pun boleh datang ilham yang meletops kan.. Maka mak mak berbisnes ni kena sentiasa standby buku nota kecil dan pen atau paling senang handphone. Dalam smartphone tu, pastikan ada aplikasi NOTES, EVERNOTE atau apa-apa aplikasi yang mudah untuk menyimpan nota.

Tips KELIMA ialah SCHEDULE POSTS – Facebook dan Blog adalah platform biasa untuk berbisnes. Kedua-dua ini boleh dijadualkan lebih awal dan mengikut waktu tertentu. Kita boleh siap-siap jadualkan semua post dan duduk diam-diam suap anak sambil tunggu customer mesej..hihi! Untuk personal profile di Facebook, ada aplikasi yang boleh digunakan untuk setkan status kita contohnya Buffer dan Hootsuite.

Semua orang boleh cuba tips ini sebenarnya, tidaklah terbatas pada ibu ibu suri rumah sepenuh masa yang bekerja dari rumah saja. Kata kuncinya adalah disiplin dan komited. Apabila kita suka dengan apa yang kita lakukan dengan secara tak langsung segalanya jadi lebih mudah dan teratur.

Suka dengan tips yang saya kongsikan? Jangan lupa subscribe blog ini dan like Page Diary Nutrisi Mama untuk mendapatkan tips-tips serta informasi tentang bisnes dari rumah.

signature

mamavogue

selfpromo

 

Tsunami Shaklee – Tingkatkan Metabolisma dan Lenyapkan Rasa Lesu

Cinch Tea Mix dan Omegaguard membantu memberikan tenaga dan meningkatkan metabolisma badan. Gandingan kedua-duanya juga membantu menurunkan berat badan.

Dalam banyak-banyak produk Shaklee, ada beberapa yang sangat sesuai digandingkan berdua dan memberikan kesan yang optimum. Pasangan produk ini biasanya dinamakan Dazzling Duo. Antaranya Cinch Tea dan Performance Drinks, Alfafa dan Lecithin, Omegaguard dan Garlic dan beberapa produk lagi. Kali ini saya cuma nak ceritakan tentang kebaikan Cinch Tea Mix dan kelebihannya bila digabungkan bersama Omegaguard.

Teh Kurus Shaklee
Dazzling Duo yang sangat mantap!

Satu ketika dulu, ketika masih bekerja saya selalu mengalami rasa letih dan lesu yang melampau. Apabila pulang dari kerja, kadang-kadang saya tak mampu untuk melakukan tugasan di rumah dan memasak untuk makan malam. Rasa letih ini ditambah lagi apabila si anak yang akan menuntut haknya sepanjang malam. Maka tidur malam juga menjadi terganggu dan menyebabkan prestasi harian saya menurun.

Disebabkan tak mahu berterusan menghadapi perkara yang sama setiap hari maka saya cuba amalkan Cinch Tea Mix ini. First time rasa, sedap sangat walaupun tidak ditambah gula, madu atau apa-apa perisa tambahan. Cinch Tea Mix ini sebenarnya terdiri dari 3 jenis teh iaitu Green Tea, White Tea dan Rooibos Red Tea.

  1. Green Tea – mempunyai antioksida yang sangat tinggi dan bertindak sebagai energy booster. Ia juga membantu membakar kalori sehingga 4 kali ganda.
  2. White Tea – mampu membakar lemak berlebihan dan menghalang penghasilan lemak tidak perlu. Ia juga membantu meningkatkan metabolisma
  3. Rooibos Red Tea – membantu melarutkan lemak dan juga meningkatkan metabolisma, Ia juga bertindak sebagai ejen detoks.
  4. Taurina – membantu menggalakkan metabolisma dan menghasilkan otot yang bersih tanpa lemak berlebihan

Cinch Tea Mix sangat sesuai diamalkan oleh mereka yang mempunyai masalah penghadaman dan mengalami keletihan melampau. Ia juga amat digalakkan diambil oleh mereka yang ingin menurunkan berat badan.

Omegaguard adalah minyak ikan tulen yang diekstrak dari ikan laut air sejuk di perairan Jepun. Ia mempunyai rangkaian spektrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 termasuklah EPA, DHA, ALA dan HDA. Omegaguard membantu menyingkirkan lemak dalam salur darah dan menstabilkan tekanan darah. Ia juga memelihara fungsi jantung dan meningkatkan keupayaan otak.

Gabungan kedua-dua produk ini mampu memberikan kesan terbaik dan optimum. Pengambilan secara konsisten setiap hari akan membuatkan anda berasa lebih cergas, lebih bertenaga dan lebih ceria. Mood happy akan menguasai sebab segala tugas dapat diselesaikan dengan baik, tak kira lah di pejabat atau di rumah. Yang paling menggembirakan, saiz pinggang juga akan mengecil!

Nak cuba dan merasai sendiri kesan terbaik dari set ini? Hubungi saya untuk konsultasi penuh dan cara pengambilan yang betul. Saya akan guide anda sehingga mendapat result yang diidamkan.

signature

mamavogue

Shaklee Subang Jaya

Tsunami Shaklee – Jom Hebat Mega Yang Super Best

Sepanjang saya dalam bisnes Shaklee, memang banyak program dan kelas-kelas yang saya hadiri samada anjuran Shaklee ataupun atas inisiatif upline sendiri. Seperti yang selalu saya ceritakan, group super duper upline saya iaitu iReach adalah satu group yang sangat aktif dan banyak sangat aktiviti.

Antara program yang paling saya ingati dan simpan kemas dalam hati adalah Jom Hebat Mega yang diadakan pada 15 Mac 2014, di Institut Sosial Malaysia Sg. Besi.

Program Jom Hebat Mega dimulakan dengan sesi pendaftaran dan kanak-kanak diberikan kertas dan pensel mewarna agar masa mereka juga terisi di samping menemani mak ayah yang datang untuk mengaut ilmu. Kelas-kelas dan program Shaklee memang biasanya sangat mesra keluarga. Anak-anak sentiasa bersama dengan mak ayah, tak perlu ditinggalkan di rumah.

Speaker pertama hari itu adalah Cikgu Nad Zaim, mak bintang yang sangat bersemangat! Ucapan dan kata-kata dari beliau mampu menggegarkan hati dan perasaan. Terasa semangat dan aura beliau menyerap ke jiwa. Setelah itu, sesi pelancaran web portal ireach.my oleh Master Zainul. Web portal ini akan menjadi ‘one stop center’ buat semua SID di bawah group iReach untuk mencari dan berkongsi maklumat tentang Shaklee, blog, FB Page, strategi marketing, coaching dan banyak lagi.

Part yang paling disukai ramai dalam program ini ada sesi Forum Kain Pelikat iaitu sesi bersama para suami yang menjadi penyokong kuat disebalik kejayaan seorang isteri. Panelis-panelis ini berkongsi rahsia dan cara yang terbaik buat para suami membantu isteri membina kejayaan dalam Shaklee.

Sebelum berehat dan berhenti makan tengahari dan solat, pengelola majlis sempat mengadakan sesi kuiz dan soal jawab bersama peserta.

Selesai waktu makan tengahari dan solat, saat yang paling ditunggu-tunggu oleh semua peserta program Jom Hebat Mega iaitu jemputan khas Encik Amin Idris. Perkongsian dan motivasi magnet diri yang disampaikan memberi kesan yang mendalam bagi saya. Beliau mempunyai karisma yang tersendiri serta tak kekok beramah mesra dengan peserta. Boleh dikatakan setiap program Jom Hebat yang diadakan, Encik Amin akan menjadi pilihan sebagai jemputan khas. Aura dan gayanya yang tersendiri membuatkan semua peserta terpegun dengan kehadiran beliau. Handsome pun iye dok..hihihii

Inilah antara kelebihan bernaung di bawah group kami. Segala aktiviti dijalankan atas inisiatif sendiri, dan tiada paksaan untuk menghadirkan diri. Tetapi setiap program pastinya full house!

Saya sangat mengalu-alukan kehadiran korang dalam group ini dan join #TeamMamavogue. Insya Allah kita sama-sama bergandingan untuk berjaya, dunia dan akhirat.

Saksikan sendiri kemeriahan Program Jom Hebat Mega di link yang disertakan ini.

signature

mamavogue

 

Tsunami Shaklee – Kepentingan Menjaga Kesihatan Keluarga

Selain menjaga makan minum dan pakaian keluarga, mak mak ni ada satu lagi perkara yang sangat dia ambil berat. Bab kesihatan suami dan anak anak. Mak mak ni kalau boleh sentiasa nak pastikan kesihatan suami dan anak anak berada di tahap terbaik. Bila salah seorang ahli keluarga tak sihat, mula la mak mak ni tak senang duduk.

Maka di rumah kecilku ini (eh takde kena mengena) memang selalu standby NUTRIFERON, SR VITA C, VITA C CHEW (untuk si anak) & ZINC COMPLEX ni untuk memastikan tahap imuniti badan suami dan anak sentiasa dalam keadaan paling optimum. Set ini perlu sentiasa ada dirumah umpama first aid kit.

Nutriferon ini adalah dalam bentuk serbuk dan sangat mudah ditelan. Ada sedikit rasa manis, so tak perlu rasa takut nak telan je. Anakku selamba je telan sepeket, siap tanya boleh ambil lebih tak!

photogrid_1468759752931

Ramai yang tak perasan kepentingan Zinc Complex. Ia membantu fungsi kelenjar thymus yang mengeluarkan T-Cell untuk menentang kanser dan menghalang jangkitan penyakit. Ia juga membantu mengekalkan fungsi insulin. Banyak lagi sebenarnya fungsi zinc dalam tubuh badan manusia. Zinc adalah salah satu mineral yang sangat penting untuk mengekalkan fungsi badan.

Sejak ada set first aid kit ini, takde dah saya simpan ubat jenama P lagi. Kalau dulu, mesti nak buat stok berkotak-kotak. Sejak mengamalkan Shaklee, dah bertahun tak beli dah. Lebih baik buat pilihan bijak, yang lebih selamat dan semulajadi.

Shaklee Subang Jaya
Si anak yang sangat sukakan Nutriferon! Yang penting, ianya membantu mencegah dari jangkitan selsema dan batuk

Bila sistem imun keluarga kita kuat, nak pergi bercuti atau majlis mana-mana pun tak risau. Saya dah lama tak risau pasal si anak lagi, nak berendam lama-lama dalam pool ke, nak bermain bergolek kat taman permainan ke.. Sebab saya tau badan dia dilindungi dari dalam 😉

Mak mak ni kan superwoman! Kalau boleh semua kita nak jaga & protect. Kalau ada di kalangan mak mak sekelian yang mahukan sesuatu yang selamat, semulajadi dan terbaik untuk keluarga, jangan segan-segan mesej saya okey!

signature

mamavogue

selfpromo

Tiga Sebab Kenapa Wajib Join Shaklee Bersama #TeamMamavogue

Dalam banyak-banyak team Shaklee seluruh Malaysia ni, saya nak senaraikan kenapa korang semua wajib join dengan Team Mamavogue. Pentingnya kumpulan yang saling membantu dan menyokong antara satu sama lain. Samada untuk bisnes atau makan sendiri, korang memang dialu-alukan sangat join dengan Team Mamavogue ni tau.

Saya senaraikan dulu kenapa anda wajib join Shaklee ;

Sebab yang PERTAMA – Shaklee mempunyai sistem yang sangat best. Tiada istilah upline goyang-goyang kaki dapat duit. Kalau nak goyang juga maka makan angin aje lah ye. Malah dah terbukti dalam susur galur kumpulan saya yang mana downline naik rank lebih tinggi dari upline.

Sebab yang KEDUA – tiada paksaan untuk memulakan Shaklee dengan modal ribu-ribu. Saya sendiri bermula dengan 1 produk sahaja iaitu GLA Complex.

Sebab yang KETIGA – Shaklee sangat sesuai untuk sesiapa sahaja yang mahu membuat bisnes dari rumah. Sangat sesuai untuk geng mak mak yang ada smartphone dan internet. Tak perlu keluar beli barang pun, hanya order dari shaklee2u.com je. Ia juga sangat sesuai untuk student-student universiti yang nak cari duit tambahan tanpa perlu ke sana sini.

Ok dah jelas semuanya? Perkara paling penting yang perlu korang ingat ialah modalnya sangat rendah kurang dari RM100 je. Nak bermula tanpa modal pun boleh!


Tiga (3) sebab kenapa kena join Shaklee dengan Team Mamavouge yang best ni;

Shaklee Subang Jaya
Hi new Business Leader! Selamat Datang ke Team Mamavogue 🙂

Sebab yang PERTAMA – Kami bernaung dibawah group yang sangat hebat. Team iReach yang telah mencetus idea #korangtautak dan #tsunamishaklee. Group yang sangat aktif dan kreatif ini dinaungi oleh pasangan suami isteri yang sangat dedikasi dn komited.

Sebab yang KEDUA – personal coach secara bertentang mata. Yang ini khas untuk mak mak yang susah nak keluar dan pergi ke kelas. Saya boleh datang ke tempat korang dan menyampaikan ilmu tentang bisnes dan Shaklee. Saya akan didik dan gilap korang hingga menjadi seorang leader juga, dengan syarat korang sangat bersemangat dan berjiwa kental.

Sebab yang KETIGA – kumpulan kami sangat aktif dan penuh dengan informasi. Kami sentiasa updated dengan pelbagai ilmu dari segi marketing, sharing, ilmu tentang produk dan tak lupa ilmu berkaitan hubungan dengan Yang Maha Pencipta. Dalam apa jua usaha dan ikhtiar kita, jangan pernah lupa mohon rahmat dan keredhaan Allah swt. Berbisnes kerana Allah itu manis hasilnya.

Sudah habis baca semuanya? Sudah bersedia untuk belajar dan mengajar? Sudah bersedia menjana pendapatan dari rumah dengan Shaklee? Hubungi saya untuk pertanyaan terhadap sebarang keraguan. Whatsapp saja atau boleh juga tetapkan masa untuk bertemu dan beramah mesra.

signature

mamavogue

selfpromo

Kenapa Lebih Mudah Ambil Shaklee Untuk Memenuhi Keperluan Nutrisi

Produk Shaklee telah terbukti semulajadi dan selamat untuk diamalkan untuk jangka masa yang panjang.

Dalam usaha menjaga kesihatan diri sendiri dan keluarga, emak adalah contoh terbaik bagi saya. Sejak kecil lagi saya nampak bagaimana emak sentiasa mengamalkan pemakanan yang sihat di samping pengambilan supplemen harian. Emak memang suka makan ulam-ulaman. Setiap hari, emak mesti menyediakan sekurang-kurangnya dua jenis ulaman sebagai hidangan makan tengahari atau  malam. Kesannya, emak mampu melahirkan sepasang anak kembar secara normal pada umur 39 tahun!

Dahulu, kebanyakan daripada emak kita menanam sendiri ulam-ulaman dan sayuran di belakang rumah. Terutama yang duduk di kawasan kampung, ada je ruang tanah mesti dimanafaatkan sepenuhnya menjadi kebun sayuran. Bila ditanam sendiri, sudah pasti tiada sebarang baja atau semburan bahan kimia berbahaya. Kalau setakat serai, daun pandan, daun limau, daun kari. daun kunyit tu memang petik je bila nak guna.

Shaklee Subang Jaya
Ulaman vs Supplemen Shaklee

Zaman sekarang, hatta nak guna daun limau purut sekeping dua pun kena beli kat kedai. Sayuran dan ulaman yang organik pula agak susah nak cari di kedai-kedai runcit biasa. Hanya boleh didapati di pasaraya dengan harga yang agak mahal!

Jadi, untuk meneruskan legasi emak yang sangat menjaga kesihatan, saya memilih Shaklee. Kenapa Shaklee? Kerana setiap pil yang dihasilkan mengandungi vitamin dan mineral yang cukup untuk memenuhi keperluan nutrisi harian tubuh badan kita. Kerana Shaklee terbukti memberikan kesan yang terbaik dan positif untuk kesihatan keluarga saya.

Ulam-ulaman masih menjadi amalan keluarga, cuma agak susah nak dapatkan setiap hari. Dan jika kita makan selalu pun, kita masih tidak mampu memenuhi keperluan nutrisi badan. Mana mungkin kita boleh belek satu persatu daun ulam tersebut untuk mengetahui kandungan vitamin dan mineralnya. Berapa kilo daun alfafa yang perlu kita ambil supaya setanding dengan sebiji pil alfafa Shaklee? Berapa banyak biji jagung yang perlu kita makan supaya sama dengan sebiji Vitamin C Shaklee?

Shaklee Subang Jaya
Bukti kesan mengamalkan Shaklee secara konsisten selama 19tahun

Maka Shaklee dah pun memudahkan jalannya untuk kita. Ianya terbukti selamat dan semulajadi. Ianya telah melalui beratus-ratus kajian saintifik bagi memastikan kualitinya sentiasa dalam keadaan terbaik. Hanya terpulang kepada kita sahaja untuk mengamalkannya secara konsisten supaya kesihatan kita sentiasa dalam keadaan yang baik.

Kita nak buat apa pun biarlah dengan ilmu. Makan juga perlu ilmu supaya kita boleh bezakan makanan yang baik ataupun yang sudah rosak, minum juga perlu ilmu agar air yang masuk ke dalam tubuh memberi manafaat. Begitu juga nak amalkan supplemen dan vitamin. Ilmu penting agar kita mendapat kesan yang terbaik dan tidak tersalah pilih jenis vitamin. Sebaiknya pastilah vitamin yang semulajadi, bukan yang sintetik, ada pewarna dan perasa tambahan!

signature

mamavogue

Shaklee Subang Jaya

 

Ada Apa Sebenarnya Dengan Shaklee

Setelah hampir 5 tahun dengan Shaklee, rasa hati ini makin sayang dan makin jatuh cinta pula.

Saya mula berkenalan dengan Shaklee dengan hanya 1 produk sahaja iaitu GLA Complex. Namun setelah sekian lama ni, rasanya hampir kesemua produk saya dah cuba. Semakin cuba, semakin jatuh cinta. Sebab apa? Sebab semua produk Shaklee terbukti semulajadi dan selamat.

Satu lagi perkara yang buat saya makin sayangkan Shaklee adalah ukhwah yang terbina di sebalik bisnes ini. Tiada langsung istilah hasad dan dengki sesama kami walaupun kami jual produk yang sama. Malah kami sentiasa berkongsi idea dan strategi.

Kalau dulu, saya seorang yang introvert. Saya susah nak tegur orang dan mulakan perbualan. Tetapi bila dah mula kenal Shaklee, saya terpaksa berkawan terpaksa bergaul dengan semua ahli lain dan terpaksa beramah mesra dengan semua. Semuanya bermula dengan terpaksa yang akhirnya menjadi suatu yang sangat manis.

Alhamdulillah saya berada dalam kumpulan yang betul. Tiada rahsia antara sideline sekalipun. Mereka tak pernah lokek berkongsi ilmu dan idea yang bernas. Semua saling menyokong sesama sendiri. Maka saya pun telah terjebak menjadi lebih ramah dari biasa.Suka bila dapat kawan baru, suka bila dapat berkongsi idea dengan sesiapa saja, suka bila orang terima dan gunapakai ilmu yang kita sampaikan. Saya suka bila orang lain sama-sama berkongsi pendapat dan tegur-menegur.

Shaklee Subang Jaya
Sahabat dunia akhirat.. Insya Allah

Dengan Shaklee, saya dapat lebih ramai kawan baru. Bukan sahaja ramai malah kawan-kawan yang sangat berkualiti dan sangat dihargai. Saya dikelilingi kawan-kawan yang positif dan kuat semangat. Kawan-kawan yang sama tolong menarik tangan saya bila tersungkur, yang sama-sama hulurkan telinga dan bahu bila memerlukan.

Alhamdulillah.. Syukur Ya Allah. Syukur kerana dipertemukan dengan mereka. Semoga ukhwah ini kekal hingga ke syurga.

signature

mamavogue

Tsunami Shaklee – Cara Mudah Elak Sembelit dan Kembung Perut Ketika Berhari Raya

Sembelit dan kembung perut ketika hari raya adalah sangat menyeksakan

Dah namanya hari raya, tentulah berjenis-jenis juadah terhidang. Selain makanan, minuman manis-manis pun menjadi pilihan di kebanyakan rumah yang dikunjungi. Bayangkanlah sedang seronok dan gembira berhari raya, menziarahi saudara dan jiran tiba-tiba rasa tak selesa pada perut.

Leka bersembang dan makan sehingga lupa nak menjamah air masak secukupnya. Maka ‘merontalah’ perut meminta simpati tuannya..hihi. Bila balik rumah, perut terasa senak dan sebu. Bangun tidur pula ada ‘urusan’ yang tidak terlangsai dan menjadi semakin tertangguh. Maka perut terasa semakin kembung dan tidak selesa.

Penyelesaian terbaik tentulah ada! Yang pasti, ianya semulajadi dan selamat. Jangan ambil ubat sebarangan tau..bahaya nanti. Solusi yang saya bagi ini sangat berkesan dan bertindak secara lembut kepada usus. Dengan syarat minum air masak/air kosong/air jarang secukupnya.

13576860_10208616421141026_588877783015783577_o

~ Herblax – mengandungi Daun Senna yang merangsang tindakan pembersihan yang lembut pada usus, mempercepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak. Ia juga mengandungi biji Fennel yang membantu pencernaan dan masalah sembelit serta kembung perut

~ Peppermint Ginger Plus – mengandungi gabungan daun Pudina, halia, Adas dan Cekur Manis. Ia membantu melegakan kembung perut, loya dan mual. Halia juga membantu merangsang enzim untuk pencernaan makanan dengan sempurna.

~ Ostematrix – bukan sekadar pil kalsium biasa. Ia mwngandungi magnesium yang membantu mengekalkan kandungan air di dalam usus dan melembutkan najis.

Gabungan ketiga-tiga supplemen ini akan memberikan kelegaan segera tanpa mendatangkan sebarang kesan buruk kepada usus. Ianya bertindak secara lembut tetapi berkesan.

Hubungi saya untuk penerangan yang lebih details dan konsultasi sepenuhnya!

signature

mamavogue

selfpromo

Tsunami Shaklee – Botol-botol Shaklee Yang Kosong Buat Apa?

Bila dah masuk 5 tahun mengamalkan Shaklee, confirm botol-botol supplemen Shaklee yang kosong duk melambak kat rumah. Ada juga yang selamat masuk tong sampah tapi kebanyakannya seolah ada perasaan sayang nak buang!

So lets be more creative! Kita kitar semula, guna semula je botol-botol Shaklee yang dah habis tu. Kalau terlebih rajin, boleh hiaskan botol-botol tu supaya nampak lebih cantik. Saya kongsikan kat sini beberapa idea bernas yang boleh korang buat nanti.

Alfafa Complex
Jadikan bekas simpanan rempah ratus di dapur. Jangan lupa labelkan ok!
ESP Shaklee
Kreatif sangat kan.. Bekas ESP boleh jadi balang kuih yang cantik

 

MealShakes Shaklee
Hebat kan? Boleh buat bekas simpanan barang-barang bersaiz kecil dan juga minuman 3in1

 

Shaklee Subang Jaya
Simpan mainan dan super hero pun boleh!
Shaklee Subang Jaya
Ini yang terbaik! Buat tabung simpanan duit.

Bekas Shaklee yang dah habis buat apa? Buatlah apa saja asalkan boleh digunakan semula. Nak lagi seronok, kita bagi peluang pada anak-anak untuk mengasah bakat dan kreativiti meraka. Selamat mencuba ye mak mak sekelian alam.

signature

mamavogue