Pengalaman Pertama Amalkan GLA Complex Shaklee

Sebenarnya, memang dah lama teringin nak kongsikan pengalaman pertama amalkan Shaklee sejak Oktober 2012 lagi. Produk pertama yang saya cuba adalah GLA Complex. Nak tahu kenapa saya mulakan dengan GLA Complex? Meh sini nak cerita skit.. hihihi.. Kena cerita betul-betul, baru senang nak paham..

Dari zaman anak dara, saya ni memang jenis senggugut teruk kalau time datang bulan. Lepas kahwin, sama je takde sebarang perubahan pun. Tiap kali datang bulan, hari pertama dan kedua mesti MC sebab tak boleh nak bangun langsung. Perut cramp, kaki cramp, sakit pinggang, sakit belakang.. dah macam ape dah tiap kali pun. Nak baring ke nak duduk ke nak makan ke semua serba tak kena. Lagi satu yang paling menyampah, jerawat besar-besar muncul kat muka!

Lepas ada anak tahun 2010, datang pula masalah lain.. seminggu sebelum datang bulan saya akan mula sakit pinggang dan perut. Sakitnya sampai la sehari sebelum datang bulan, saya mula migrain. Sakitnya tuhan sahaja yang tahu, sakit kepala dan muntah-muntah. Ada sekali ketika masih bekerja, saya pergi ke site dan tiba-tiba sakit kepala menyerang. Dalam keadaan separuh sedar sebab dah telan 4 biji panadol, saya drive balik office dan terus muntah-muntah. Mujur lah ketika tu dah selamat masuk parking. Telefon encik suami dan dia datang naik teksi untuk bawa saya balik.

Rasanya ada tiga atau empat kali suami datang ke tempat kerja untuk ambil saya balik. Kesian dia.. Mujurla waktu kerja dia mengizinkan masa tu. Lepas tu, macam-macam cara saya cuba agar perkara ni tak berulang lagi. Bayangkan setiap bulan kena hadapi perkara yang sama, datang bulan pulak tempohnya panjang kadang-kadang sampai 14 hari. Akhirnya Allah pertemukan saya dengan seorang sahabat yang memperkenalkan saya dengan GLA Complex ni. Dia sendiri seorang pesakit endometriosis dan dah merasai kesan baik dari mengamalkan GLA.

GLA Complex

Bulan pertama datang bulan selepas amalkan GLA Complex, saya dah tak senggugut teruk sampai kena ambil MC. Bulan seterusnya sakit pinggang berkurangan. Segala simptom PMS berkurangan sedikit demi sedikit. Ye la saya pun tak expect boleh hilang terus, kan.. Dah bertahun saya menderita, tak mungkin boleh hilang begitu sahaja.

Namun berkat bersabar dan konsisten mengamalkan GLA Complex ni, saya akhirnya bebas dari sebarang simptom dan kesakitan apabila nak datang bulan. Malah ianya begitu lancar tanpa sebarang sakit pinggang atau perut dan part paling best, ia datang tetap setiap bulan selama 7 hari. Kitaran normal dan tetap memang diimpikan selama ini! Kulit muka pun dah kurang berminyak dan berjerawat besar-besar..hihihi

Alhamdulilah..saya memang lega sangat-sangat. Tanya la mana-mana wanita yang mengalami simptom PMS yang teruk, mesti semua bersetuju ngan saya betapa seksanya kena lalui perkara macam tu setiap bulan. Saya lega akhirnya saya bebas dari masalah ni. GLA Complex memang sahabat baik semua wanita!

signature

mamavogue